Πρωτοφανές φαινόμενο σημιώθηκε στη λίμνη Μάνλι, στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια. Ισχυροί άνεμοι ταχύτητας έως και 65 χλμ/ώρα μετακίνησαν τη λίμνη κατά περίπου τρία χιλιόμετρα βορειότερα.

Οι άνεμοι που έπνεαν από τις 29 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου επέσπευσαν και την εξάτμιση στα νερά της, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει το NBC News, η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου να απαγορεύσει την κωπηλασία.

«Ήταν εκπληκτικό να βλέπεις μια ολόκληρη λίμνη να “μεταναστεύει”» ανέφερε ο επιθεωρητής του Εθνικού Πάρκου της Κοιλάδας του Θανάτου, Μάικ Ρέινολντς. «Αλλά τώρα το νερό στεγνώνει, αφήνοντας πίσω του μεγάλες λασπωμένες εκτάσεις» επισήμανε.

Πώς σχηματίστηκε η λίμνη

Η λίμνη Μάνλι είναι μια εφήμερη λίμνη, που σχηματίζεται στη λεκάνη Badwater όταν πέφτει αρκετή βροχή για να καλύψει την αλυκή.

Η λίμνη ξανασχηματίστηκε μετά από δύο καταιγίδες που έφεραν ρεκόρ βροχοπτώσεων στην Κοιλάδα του Θανάτου: τον τυφώνα Χίλαρι τον Αύγουστο και τον «ατμοσφαιρικό ποταμό» στις αρχές Φεβρουαρίου.

«Μπορεί να πιστεύετε ότι χωρίς απορροή υδάτων προς τη θάλασσα θα υπήρχε πάντα η λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου. Αλλά αυτό είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός. Κανονικά η ποσότητα του νερού που ρέει σε αυτήν είναι πολύ μικρότερη από τον ρυθμό εξάτμισης», ανέφερε σε δήλωσή της η φύλακας του πάρκου, Άμπι Γουάινς.

Για σχεδόν ένα μήνα, οι επισκέπτες συνέρρεαν στο εθνικό πάρκο για να κάνουν καγιάκ στη λίμνη Μάνλι. Και παρόλο που η κωπηλασία έχει πλέον απαγορευτεί, το τοπίο θα παραμείνει μαγευτικό μέχρι τον Απρίλιο.

Δείτε το βίντεο: