Mε εκπτώσεις έως και 9.000 ευρώ ξεκινά η άνοιξη στην αγορά αυτοκινήτου, με πολλές φίρμες να «τρέχουν» παχυλές προσφορές που δίνουν ένα ακόμη ισχυρό κίνητρο να αποκτήσουν αυτή την περίοδο το νέο τους μοντέλο. Οι μεγαλύτερες εκπτώσεις αφορούν τη νέα γενιά SUV αλλά και των crossovers, που αποτελούν πραγματική ευκαιρία. Όπως αυτή την περίοδο που η Nissan μέσω της αντιπροσωπείας Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. –και  με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή της  – προσφέρει 100 Juke Hybrid με άκρως δελεαστική έκπτωση! Συγκεκριμένα, οι 100 πρώτοι πελάτες μπορούν να αποκτήσουν το Juke Hybrid επί του ισχύοντος τιμοκαταλόγου με έκπτωση 6.000 ευρώ. Τα 100 Juke θα διατεθούν στην τελική τιμή των 25.900 ευρώ για την έκδοση N-Connecta και αντίστοιχα στην τελική τιμή των 29.900 ευρώ για την έκδοση Techna!

Η Fiat προσφέρει μέσω του «FIAT ECO BONUS» το ηλεκτρικό 500e με έκπτωση έως 6.000 ευρώ. Επίσης, μπορούν οι αγοραστές να καταβάλλουν την πρώτη δόση το 2025, χωρίς τοκισμό στο χρηματοδοτούμενο κεφάλαιο έως εκείνη την ημερομηνία. Το ηλεκτρικό 500e, είναι διαθέσιμο άμεσα σε τρία διαφορετικά αμάξωματα: Hatchback, 3+1 και Cabrio, και σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού. Προσφέρεται με ηλεκτροκινητήρα 118 ίππων και μπαταρία 42 kWh, όπου η αυτονομία αγγίζει τα 320 χιλιόμετρα σε μικτή χρήση. Αλλά και η Hyundai προσφέρει τα ηλεκτρικά της μοντέλα με ιδιαίτερα δελαστικές τιμές. Συγκεκριμένα, για τα αμιγώς ηλεκτρικά της μοντέλα Kona EV, Ioniq 5 και Ioniq 6, μέσω του προγράμματος Green Bonus. Το όφελος για τον πελάτη είναι πολύ μεγάλο όπου σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αγγίξει τα  9.000 ευρώ.

Η  εν λόγω ενέργεια ισχύει μόνο για τα άμεσα διαθέσιμα αυτοκίνητα που υπάρχουν στην Ελλάδα και για παραγγελίες έως τις 30 Μαρτίου.Επίσης, η SEAT προσφέρει μέσω της αντιπροσωπείας της, ΤΕΧΝΟΚΑΡ Μ.Α.Ε.Ε. νέα προωθητική ενέργεια για το Β SUV της SEAT Arona. Συγκεκριμένα, το πρακτικό μοντέλο κοστίζει από  18.990€.Με το νέο προωθητικό πρόγραμμα, προσφέρονται σημαντικές μειώσεις τιμών έως και 1.000€ ανάλογα με την έκδοση, ενώ παράλληλα συνεχίζεται το επιπρόσθετο όφελος των 500€ για όλες τις εκδόσεις του Arona επί των τιμών του νέου τιμοκαταλόγου. Το Arona αν ο πελάτης επιθυμεί, μπορεί να το αποκτήσει εναλλακτικά και με προνομιακό χρηματοδοτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τη VW Financial Services  με επιτόκιο από 3,9% και με την μηνιαία δόση να διαμορφώνεται στα €211/μήνα.

Σημαντική είναι και η ενέργεια για τα SUV της Opel. Αφορά το νέο πρόγραμμα απόσυρσης ή ανταλλαγής παλαιού αυτοκινήτου  – ισχύει μέχρι και το τέλος Μαρτίου – αρκεί ο πελάτης να επιλέξει ένα από τα SUV της φίρμας. Σημαντικό ότι η Opel αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου τη διαχείριση της διαδικασίας απόσυρσης ή ανταλλαγής του παλαιού οχήματος, χωρίς καμία ανάμειξη του πελάτη, απλουστεύοντας και διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τη διαδικασία.

ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΥΒΡΙΔΙΚΑ

Μεγάλο είναι το όφελος για τον πελάτη και στη Renault, ανάλογα το μοντέλο, που αγγίζει έως και τα 5.000€.  Tο Renault Clio με πλήρη γκάμα κινητήρων που κορυφώνεται με το full υβριδικό σύνολο E-Tech των 145 ίππων προσφέρεται στην  τιμή των 19.970 €, με 5ετή εργοστασιακή εγγύηση, 6μηνη δωρεάν ασφάλιση και 3 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια. Επίσης, το B-SUV Renault Captur εκτός από τους κινητήρες βενζίνης και διπλού καυσίμου (βενζίνης – LPG), εξοπλίζεται και με όλες τις μορφές υβριδισμού: mild hybrid, full hybrid και plug-in hybrid με ιπποδύναμη έως 160 ίππους. Το Arkana με πλούσια γκάμα μοτέρ – αμιγώς υβριδική, mild  και full hybrid, έως 160 ίππων έχει νέες χαμηλότερες τιμές σε όλη τη γκάμα του, κατά 4.000€, ξεκινώντας από 26.680€.

Στην κορυφή της γκάμας των C-SUV της Renault το Austral, που και αυτό επωφελείται από μειώσεις τιμών σε όλη τη γκάμα του κοστίζει από 34.450€. Εξοπλίζεται μόνο με υβριδικούς κινητήρες (mild και full hybrid) με ισχύ έως και 200 ίππων. Η κορυφαία full hybrid έκδοση εξοπλίζεται με το μοναδικό σύστημα ενεργής τετραδιεύθυνσης (4Control Ηγκάμα τωνAdvanced).