Έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Οδησσό, λίγο πριν από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Ουκρανίας. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής υπό τον πρωθυπουργό είναι «καλά στην υγεία τους».

Η έκρηξη έγινε στα 150 μέτρα από την ελληνική αποστολή. Συγκεκριμένα, το ρολόι έδειχνε είκοσι λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (6/3) όταν ο εκκωφαντικός θόρυβος από την έκρηξη του ρωσικού πυραύλου στο κέντρο της Οδησσού έκοψε την ανάσα των επισκεπτών.

Σε βίντεο-ντοκουμέντο που ήλθε στο φως της δημοσιότητας φαίνεται το «μανιτάρι» φωτιάς που δημιουργήθηκε μετά από την έκρηξη:

Πέντε νεκροί από το πλήγμα στην Οδησσό

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στο σημείο όπου έγινε η ρωσική αυτή επίθεση. Η Μόσχα ανέλαβε την ευθύνη για την πυραυλική επίθεση, υποστηρίζοντας ότι έπληξε μια βάση μη επανδρωμένων, τηλεχειριζόμενων πλωτών μέσων. «Αποστολή επετεύχθη. Ο στόχος χτυπήθηκε» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά της η Ουκρανία λέει πως ο πύραυλος χτύπησε το συγκεκριμένο σημείο επειδή η Οδησσός είναι η μοναδική δίοδος εξόδου των ουκρανικών σιτηρών και αποτελεί ένα κρίσιμο λιμάνι καθώς είναι το τελευταίο στο Νότο και στη Μαύρη Θάλασσα.

Για την Ουκρανία, είναι ξεκάθαρο πως το χτύπημα αφορά τον Oυκρανό πρόεδρο.

Φωτογραφία από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό