Διαφορετικό καιρό θα έχουν την Τσικνοπέμπτη το βόρειο και το νότιο κομμάτι της χώρας, με το πρώτο να έχει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και το δεύτερο ανοιξιάτικες.

Τα ξημερώματα, δε, θα έχουμε φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία με βροχές και μπόρες και στα βορειοδυτικά ορεινά σύνορα της χώρας θα έχουμε μπόρες χιονιού, κατά τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

Το πρωί της Τσικνοπέμπτης ο άστατος καιρός θα παραμείνει στην κεντρική Μακεδονία, και θα μετακινηθεί και προς τα ανατολικά δίνοντας μπόρες. Χιόνια θα έχουμε στα ορεινά πάνω από τα 1.000-1.100 μέτρα, και στην Ήπειρο αναμένονται επίσης μπόρες και καταιγίδες.

Από το μεσημέρι και μετά, ο καιρός θα γίνει πιο άστατος στη Δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, ενώ θα έχουμε και χιονοπτώσεις στα ορεινά και πάνω από 1.000 και 1.200 μέτρα.

Το βράδυ, η αστάθεια θα μεταφερθεί στο βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο και στην κεντρική νοτιοδυτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι αναμένεται στους 19 βαθμούς στα κεντρικά, στους 9 με 15 στα βόρεια και στους 18 στα νότια. Στα δυτικά, η θερμοκρασία αναμένεται στους 16 βαθμούς και στα ανατολικά από 15 έως και 18 βαθμούς.

Τσικνοπέμπτη: Καλός ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική, θα έχουμε ηλιοφάνεια το πρωί και το απόγευμα θα συννεφιάσει. Η θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Τσικνοπέμπτης θα έχουμε βροχές και το πρωί η πιθανότητα να βρέξει είναι μικρή. Όμως, από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε νέα και γενικευμένη αστάθεια με βροχή, καταιγίδα και μπόρες χιονιού πάνω από 1.000 και 1.100 μέτρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς.

Το Σάββατο, εκ νέου από τα δυτικά θα συννεφιάσει πρόσκαιρα και θα έχουμε μπόρες στα βορειοδυτικά της χώρας και τοπικά φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία.

Την Κυριακή, ένα νέο πέρασμα συννεφιάς θα περάσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά χωρίς όμως φαινόμενα.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τσικνοπέμπτη: