Ανακατατάξεις προκάλεσε στην ουρά της βαθμολογίας η απόφαση από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο για την υπόθεση του Ανδρέα Τετέι και την καταγγελία για ρατσιστική επίθεση από τον Αχιλλέα Μπέο κατά τη διάρκεια του αγώνα της Κηφισιάς με τον Βόλο.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Κηφισιά παίρνει το ματς με 3-0 στα χαρτιά (0-0 ο αγώνας),  ενώ ο παράγοντας τιμωρήθηκε με ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για τρεις μήνες. Επιπρόσθετα, τόσο στην ΠΑΕ όσο και στον Αχιλλέα Μπέο επιβλήθηκαν πρόστιμα 50 και 20 χιλ. ευρώ αντίστοιχα. Οπως ήταν αναμενόμενο ο Βόλος κατέθεσε έφεση κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης και αυτή αναμένεται να εκδικαστεί αύριο στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.

Σημειώνω πως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης για την υπόθεση, έγινε γνωστό και το σκεπτικό όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «σύμφωνα με τον οδηγό πρακτικών διακρίσεων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ο χαρακτηρισμός ποδοσφαιριστών αφρικανικής προελεύσεως ως γορίλα ή μαïμού αποτελεί ρατσιστική πρακτική». Παράλληλα τονίζεται πως «εάν κάποιος χαρακτηρίσει ένα πέναλτι μαϊμού, σίγουρα δεν υπάρχει ρατσιστική χροιά, εάν όμως χαρακτηρίσει έναν σκουρόχρωμο άνθρωπο μαϊμού, τότε προβάλει έναν φυλετικό συμβολισμό με ρατσιστική χροιά». Η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση για την Κηφισιά και κυρίως για τον ποδοσφαιριστή που από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το θέμα.