Πλήρης κάλυψη χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις προσέφερε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που κατηγορείτο για τη φερόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων απόδημων Ελλήνων προς όφελός της κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι η ευρωβουλευτής έχει δώσει και θα συνεχίσει να δίνει απαντήσεις για το που βρήκε τα email. Ακολούθως ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει σε κανέναν στοιχεία πολιτών, για να προσθέσει πως «δεν θα αφήσουμε καμία σκιά σε αυτή την υπόθεση, αφορά την επάρκεια στην ασφάλεια των δεδομένων, για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023 ενώ δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο».

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ανέφερε ότι δεν πήρε από του υπουργείο Εσωτερικών σχετική λίστα και τόνισε το προφανές, ότι έλεγχο για την υπόθεση πραγματοποιεί και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Ωστόσο η υπουργός Εσωτερικών δεν έδωσε καμία απάντηση στο γεγονός ότι δεδομένα που είχε στην κατοχή του το υπουργείο Εσωτερικών βρέθηκαν στα χέρια της ευρωβουλευτή.

Παρά την πληθώρα επώνυμων καταγγελιών από απόδημους Έλληνες κατά την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, «η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί το συμβάν αυτό γιατί είχε καταψηφίσει την επιστολική ψήφο». Ως προς τα πρώτα στοιχεία ανταπόκρισης, δήλωσε ότι «στο θέμα της επιστολικής ψήφου, αγγίζουμε τις 94 χώρες και 23.000 αιτήσεις».