Η προσπάθεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών συνεχίζεται, όπως τόνισε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως υποστήριξε ο Χάρης Μαμουλάκης, τα νέα στοιχεία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών «επιβάλουν τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα πρόσωπα που φέρουν την πολιτική ευθύνη».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αποδέχεται τη σύσταση της Προανακριτικής»

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «η κυβέρνηση της ΝΔ, πέρα από τα λάθη και τις εγκληματικές παραλείψεις της αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη, συνετέλεσε κάτι ακόμα πιο βαρύ. Στην προσπάθεια συγκάλυψης δεν δέχθηκε τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, έτσι ώστε να είναι πιο διακριτή και πιο άμεση η Κοινοβουλευτική παρέμβαση».

Υπόθεση Ασημακοπούλου: «Aπειλεί άμεσα τη Δημοκρατία μας»

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι «ακόμα και σήμερα, που έχουμε νέα δεδομένα με τη δικογραφία που έχει έρθει από τη Λάρισα και το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αποδέχεται τη σύσταση της Προανακριτικής, ούτε καν τη συνέχιση της Εξεταστικής Επιτροπής. Αυτή είναι και η επιτομή της συγκάλυψης».

Όσον αφορά την υπόθεση με τη φερόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων απόδημων Ελλήνων προς όφελος της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ο τομεάρχης Υπόδομων και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε πως «είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση που απειλεί άμεσα τη Δημοκρατία μας. Είναι ένα θέμα που πρέπει να κλείσει άμεσα και με τη Δικαιοσύνη προμετωπίδα».