Τέσσερα ονόματα διαφαίνεται ότι θα βρίσκονται στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους υποψήφιους του κυβερνώντος κόμματος θα ενταχθούν ο νυν πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, η αντιπεριφερειάρχης μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο αναπληρωτής καθηγητής στο Δημοκρίτειο Σωτήρης Σέρμπος.

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τον Απρίλιο, ενώ, κατά πηγές της Πειραιώς, «συνεχίζονται πυρετωδώς οι διεργασίες για την αξιολόγηση υποψηφίων, με τον τελικό λόγο να έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης».

Σημειώνεται ότι κάθε κόμμα δικαιούται να έχει 42 υποψήφιους ενώ οι κάλπες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα στηθούν στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου, με κάθε χώρα να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την ημερομηνία που προτιμά.

Σε ρυθμό συνεδρίου η ΝΔ

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το συνέδριο της ΝΔ, που θα αποτελέσει ουσιαστικά στο τριήμερο 5-7 Απριλίου την επίσημη αφετηρία για τον προεκλογικό αγώνα προς την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου, εξελίσσονται από τους επιτελείς της κεντροδεξιάς παράταξης και πρωθυπουργικούς συνεργάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες του in, έγινε χθες πολύωρη κλειστή σύσκεψη στην κομματική έδρα στην οδό Πειραιώς για τις λεπτομέρειες της οργάνωσης του μηχανισμού και για τις κεντρικές προσυνεδριακές και συνεδριακές δράσεις.

Πρόσωπα – κλειδιά από Ηρώδου Αττικού και Πειραιώς δουλεύουν ήδη πίσω από τα φώτα – ανάμεσα τους ο Γιάννης Μπρατάκος, η Μαρία Συρεγγέλα, ο Γιάννης Σμυρλής, ο Θανάσης Νέζης -, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η επιχείρηση «γαλάζια πανελλαδική επιστράτευση», όπως ζήτησε προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ώρα που κυβερνητικά και κομματικά στελέχη υποδέχτηκαν με ειρωνικά χαμόγελα και καυστικά σχόλια τις συριζαϊκές εξελίξεις στο Ταε Κβο Ντο, επιδιώκεται ο μέγιστος συντονισμός του νεοδημοκρατικού οργανωτικού μηχανισμού, προκειμένου από τους χώρους του Ζαππείου, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της κεντροδεξιάς παράταξης, να εκπεμφθεί καθαρό μήνυμα ενότητας.