Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης κοντά στα Τεμένια στο Σέλινο, με τους πυροσβέστες να δίνουν τιτάνια μάχη για να την περιορίσουν.

Αρχικά η φωτιά είχε εντοπιστεί ανάμεσα σε Τεμένια και Βαμβακάδες ωστόσο τις τελευταίες έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις με το πύρινο μέτωπο να μαίνεται στην κορυφογραμμή μεταξύ Πλεμενιανιών και Κακοδικίου, στον Δήμο Καντάνου Σελίνου.

Η φωτιά κατακαίει καλλιεργημένες εκτάσεις, ενώ βρίσκεται σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από τα Πλεμενιανά.

 Θυελλώδεις άνεμοι

Στην περιοχή, που έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Κρήτη, επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι έντασης μέχρι και 10 μποφόρ, με τους πυροσβέστες να δίνουν αδιάκοπα τη μάχη.

Ζημιές υπέστη φυλάκιο της δασικής υπηρεσίας, με τη φωτιά στη συνέχεια να απομακρύνεται από την εγκατάσταση του δασαρχείου.

Ο άνεμος που φυσάει από νότιες κατευθύνσεις ωθεί τη φωτιά προς τα Πλεμενιανά.

Στην κατάσβεση συμμετέχουν 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, από Κάντανο, Κίσσαμο και Χανιά. Επίσης συμμετέχουν υδροφόρα οχήματα από τον δήμο Καντάνου-Σελίνου.

Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο που κοινοποίησε ο αντιδήμαρχος Καντάνου Σελίνου Αντώνης Καστρινάκης και το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Βουτά που δείχνουν την ένταση των ανέμων και τους Πυροσβέστες να καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να περιορίσουν τη φωτιά.