«Ζητώ συγγνώμη από τα εγγόνια μου που τους στέρησα τον πατέρα τους. Αν γυρνούσα τον χρόνο δε θα το έκανα». Αυτά φέρεται να δήλωσε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο 69χρονος που σκότωσε τον 57χρονο γαμπρό του και σύζυγο της κόρης του έξω από το σπίτι του στην Αγία Βαρβάρα.

Ο δράστης μαζί με την σύζυγό του οδηγήθηκαν εχθές στις φυλακές.

Ο 69χρονος που κατηγορείται για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, καθώς και για οπλοφορία και οπλοχρησία, φέρεται να αρνήθηκε κατά την απολογία του ότι είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής καθώς το θύμα τον έβρισε.

Η σύζυγος του δράστη κατηγορείται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία και στην απολογία της αναφέρθηκε στις τεταμένες σχέσεις του ζευγαριού με τον γαμπρό τους και στα όσα του καταλόγιζαν.

«Θόλωσα και πήρα την καραμπίνα»

Ο 69χρονος αναφέρθηκε επιπλέον και στις κακές σχέσεις που είχαν με τον γαμπρό του και την κόρη του, οι οποίες τους είχαν οδηγήσει να αλληλομηνυθούν τέσσερις φορές μέσα σε έναν χρόνο.

«Ο Τρύφωνας είχε περίεργη συμπεριφορά προς τα παιδιά, τα θώπευε. Βλέπαμε και τα εγγόνια μας να φοβούνται τον πατέρα τους», φέρεται να υποστήριξε.

«Την ημέρα που έγινε το φονικό έπινα καφέ στο μπαλκόνι του σπιτιού, στο ισόγειο. Τσακωθήκαμε φραστικά με τον γαμπρό μου, την ώρα που έμπαινε στο σπίτι. Μου είπε «θα σε αφανίσω,, σε έχω λιώσει, είσαι πεθαμένος.» Στο βάθος του σπιτιού ήταν η γυναίκα μου, τακτοποιούσε τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ. Θόλωσα και πήγα πήρα την καραμπίνα από το ντουλάπι και τον πυροβόλησα τρεις φορές. Η καραμπίνα είναι δίκαννη. Έριξα δύο φορές, ξαναγέμισα και έριξα άλλη μία», ισχυρίστηκε ο 69χρονος στην απολογία του.

«Ρίξ’ του, ρίξ’ του»

Η σύζυγος του θύματος και κόρη του δράστη άκουσε τηλεφωνικά όλα όσα διαδραματίστηκαν κατά την ώρα της δολοφονίας.

«Εκείνη την ώρα μιλούσε με τον άνδρα της στο τηλέφωνο όταν άκουσε την μητέρα της να φωνάζει ‘ρίξ’ του ρίξ’ του’. Άκουσε τους πυροβολισμούς και αμέσως ξεκίνησε να ουρλιάζει έντρομη και να φωνάζει το όνομα του συζύγου της. Εκείνη τη στιγμή άκουσε τον πατέρα της να λέει “σε έφαγα σαν μπεκάτσα”», δηλώνει η συνήγορος του ζευγαριού, Ιωάννα Καλομπράτσου.

Ερωτώμενη για το συνέβη μετά η συνήγορος περιέγραψε: «Η γυναίκα έκλεισε το τηλέφωνο αφού δεν της απαντούσε κανείς και αμέσως την καλεί ο μικρός της γιός που ήταν στο σπίτι. Τον προέτρεψε να πάρει την αδερφή του και να ανέβουν πάνω όσο πιο ψηλά γίνεται, εννοώντας στο σπίτι του αδερφού της του αστυνομικού».

«Η σύζυγος του 57χρονου γιατρού και κόρη του δράστη τα δήλωσε όλα στην Ασφάλεια από την πρώτη στιγμή» συμπλήρωσε η δικηγόρος.