Την εξάρθρωση τρομοκρατικής οργάνωσης αφορά η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής με την εμπλοκή τουλάχιστον 8 ατόμων που τακτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους σε βομβιστικές επιθέσεις.

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικές εστιάστηκε σε δύο σωφρονιστικά καταστήματα και σε περιοχές της Αττικής όπου έγιναν τουλάχιστον 10 κατ’ οίκον έρευνες.

Έγκλειστοί στις φυλακές

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος που μίλησε στην εκπομπή «Live News» οι περισσότεροι από τους 8 είναι κρατούμενοι σε φυλακές του Δομοκού και της Λάρισας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται να έχει ένας 36χρονος αντεξουσιαστής, ο οποίος έχει απασχολήσει τις Αρχές την τελευταία δεκαετία λόγω συμμετοχής του σε ληστείες και σε ένοπλες οργανώσεις.

Ληστείες και επιθέσεις

Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο 36χρονος φαίνεται να έχει συμμετέχει σε ληστείες 2 φόρες στην Αθήνα και μία φορά στην Θεσσαλονίκη. Έχει υπάρξει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού και σε άλλες φυλακές της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα σωφρονιστικά καταστήματα φαίνεται να δημιούργησε ένα «δίκτυο» ποινικών που τους χρησιμοποιούσε για να κάνουν και βομβιστικές επιθέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Βόμβες και χειροβομβίδες

Σε αυτές τις επιθέσεις είναι η βόμβα που εξερράγη πριν από μερικές εβδομάδες σε τράπεζα στα Πετράλωνα. Σημειώνεται ότι για το χτύπημα στην συγκεκριμένη τράπεζα την ευθύνη ανέλαβε με προκήρυξη που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Είχε προηγηθεί βομβιστική επίθεση στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου σε μία κατασκευαστική εταιρεία στην Κηφισιά που σχετίζεται με το στέγαστρο Καλατράβα που επίσης είχε υπάρξει ανάληψη ευθύνης από την ίδια οργάνωση.

Παράλληλα τα ίδια άτομα φέρεται να ευθύνονται για επιθέσεις με χειροβομβίδες σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους οι οποίοι είχαν διεξάγει ελέγχους στα κελιά τους.

Όπως επισημαίνεται η συγκεκριμένη ομάδα δεν φαίνεται να σχετίζεται απόπειρα βομβιστικής επιθέσεις που έγινε στα ΜΑΤ και στην βομβιστική επίθεση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος τόνισε ότι η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής είναι πολύ σοβαρή, γιατί εξετάζονται και ορισμένες άλλες παράμετροι σε άλλες επιθέσεις που είναι σοβαρότερες και με κίνδυνο να ήταν πολύνεκρες.