Έρευνα για ένα περίεργο περιστατικό ξεκίνησαν οι Ινδικοί Σιδηρόδρομοι, καθώς ένα εμπορευματικό τρένο διένυσε πάνω από 70 χιλιόμετρα χωρίς μηχανοδηγούς. Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν το τρένο να περνά με μεγάλη ταχύτητα από διάφορους σταθμούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC το τρένο χωρίς οδηγό ξεκίνησε από την Κατούα στο Τζαμού και έφτασε μέχρι το Κασμίρ στην περιοχή Χοσιαρπούρ στο Παντζάμπ, όπου και το τρένο σταμάτησε, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Τι δήλωσαν οι αξιωματούχοι

Αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India (PTI) ότι το περιστατικό έλαβε χώρα μεταξύ 07:25 και 09:00 τοπική ώρα (01:55 και 3:30 GMT) την Κυριακή. Η αμαξοστοιχία των 53 βαγονιών, που μετέφερε πέτρες με τσιπ, κατευθυνόταν προς το Παντζάμπ από το Τζαμού όταν σταμάτησε στην Κάθουα για αλλαγή πληρώματος.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι άρχισε να κινείται προς τα κάτω σε μια πλαγιά στις σιδηροδρομικές γραμμές αφού κατέβηκαν ο μηχανοδηγός και ο βοηθός του. Το τρένο κινήθηκε με ταχύτητα σχεδόν 100 χλμ/ώρα και κατάφερε να διασχίσει περίπου πέντε σταθμούς πριν σταματήσει.

Πώς σταμάτησε η αμαξοστοιχία

Αμέσως μετά την ειδοποίηση για το κινούμενο τρένο, οι υπάλληλοι έκλεισαν τις σιδηροδρομικές διαβάσεις κατά μήκος της διαδρομής του. «Η αμαξοστοιχία σταμάτησε αφού ένας σιδηροδρομικός υπάλληλος τοποθέτησε ξύλινα μπλοκ στις γραμμές για να σταματήσει το τρένο», δήλωσαν αξιωματούχοι στο PTI.

Τα ξύλινα μπλοκ βοήθησαν στη μείωση της ταχύτητας του τρένου. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν στο PTI ότι προσπαθούν να εντοπίσουν τον ακριβή λόγο της κίνησης του τρένου μετά τη στάση του στην Kathua για να αποφύγουν τέτοια περιστατικά στο μέλλον.

Δείτε το βίντεο