Την ευκαιρία να δει από κοντά το ίνδαλμα του, Ντόναλντ Τραμπ, είχε ο Χαβιέρ Μιλέϊ. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον Αργεντίνο πρόεδρο στο περιθώριο συνεδρίασης των Αμερικανών συντηρητικών στην Ουάσινγκτον.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής «έλουσε» με κολακείες τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και εκείνος ανταπέδωσε τη χάρη από το βήμα του συνεδρίου, χρησιμοποιώντας μία παραλλαγή του σλόγκαν του: «Ας ξανακάνουμε μεγάλη την Αργεντινή» («Make Argentina Great Again).

Πρόσθεσε δε ότι «Λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να το κάνουν καλά, όπως ο Χαβιέρ Μιλέι», ενώ η ανταλλαγή φιλοφρονήσεων συνεχίστηκε με τον Μίλεϊ να χρησιμοποιεί σλόγκαν από την δική του προεκλογική καμπάνια: «Ζήτω η ελευθερία, γ@μ…».

Μιλέι στον Τραμπ: «Ελπίζω να ξαναγίνετε πρόεδρος των ΗΠΑ»

Ολιγόλεπτη συνάντηση είχαν Μιλέι και Τραμπ στο περιθώριο του συνεδρίου των συντηρητικών. «Ήσασταν υπέροχος πρόεδρος, ελπίζω να ξαναγίνετε», είπε ο Αργεντίνος πρόεδρος στον Τραμπ, ενώ εκείνος του απάντησε: «Ευχαριστώ, σας το υπόσχομαι».

Στην ομιλία του στο συνέδριο της CPAK, ο Μιλέι εξαπέλυσε πυρά και του κρατικού παρεμβατισμού στην οικονομία και του δικαιώματος στην άμβλωση: «Δεν υπάρχει χώρος για σοσιαλισμό», είπε, αλλά, όπως σχολιάζουν διεθνή ΜΜΕ, ήταν μάλλον χλιαρά τα χειροκροτήματα για τον ακραίο φιλελεύθερο οικονομολόγο από το ακροατήριο των δεξιών συντηρητικών στη μεγάλη αίθουσα χορού ενός ξενοδοχείου στην Ουάσιγκτον.

Δείτε το βίντεο

Σημειώνεται ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του, τον Δεκέμβριο, ο Μιλέι προσπαθεί να ανοίξει την οικονομία της Αργεντινής, αλλά δεν διαθέτει πλειοψηφία στο Κογκρέσο, ενώ πρόσφατα συγκρούστηκε με αρκετούς κυβερνήτες της χώρας της Νότιας Αμερικής σε μια διαμάχη για κρατικά κονδύλια.