Για ανθρωποκτονία με δόλο κατηγορείται πλέον ο 57χρονος από τα Εξάρχεια που φέρεται να βοήθησε τη σύντροφό του να αυτοκτονήσει.

«Εγώ έκοψα τις φλέβες της συζύγου μου. Ήταν μια απόφαση από κοινού να βάλουμε τέλος στη ζωή μας», είπε στους αστυνομικούς.

Τα δικά του τραύματα είναι επιφανειακά εν αντιθέσει με εκείνα της συζύγου του που «έσβησε» πάνω στο κρεβάτι τους.

Το γράμμα που άφησε το ζευγάρι

Το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε το ζευγάρι συγκλονίζει.

«Τα κορμιά μας δεν προσφέρουν τίποτα πια! Αλλά η ψυχή και η φωτιά δεν πεθαίνουν ποτέ γι’ αυτό διαλέξαμε την λευτεριά! Καλή αντάμωση στους αδικημένους, στους μόνους, στους ασώπαστους… Τα λέμε στη φωτιά».

Έγκλημα ή αυτοκτονία;

Όπως είπε ο 57χρονος στους αστυνομικούς, η απόφαση να δώσουν τέλος στη ζωή τους ήταν κοινή.

Εκείνος φέρεται να έκοψε τις φλέβες της συντρόφου του και στη συνέχεια η γυναίκα αιμόφυρτη ξεκίνησε να κόβει τις δικές του. Ωστόσο, ούσα αδύναμη άρχισε να «σβήνει».

Το ένστικτο της επιβίωσης πιθανότατα να οδήγησε τον 57 χρόνο να δέσει τα τραύματα του και στη συνέχεια να πληκτρολογήσει το 100 και να ενημερώσει ότι η γυναίκα του είναι νεκρή.

«Αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα τελευταία γιατί το σπίτι που νοίκιαζαν πουλήθηκε και ο σύζυγος αγχωνόταν πολύ για το πού θα μείνουν. Το μόνο που τον ένοιαζε ήταν το σοβαρό πρόβλημα υγείας της συζύγου του», δήλωσε η διαχειρίστρια του σπιτιού στο MEGA.

Τα ίχνη, που άφησε η σήμανση έξω από το διαμέρισμα, μαρτυρούν πως εκεί συντελέστηκε η τραγωδία.

Γείτονες του ζευγαριού λένε στο MEGA πως ήταν ένα αγαπημένο αλλά και μοναχικό ζευγάρι που έβγαινε ελάχιστα από το σπίτι.

«Εγώ ήρθα στην πολυκατοικία το 2009 και βρήκα το ζευγάρι εδώ. Έμεναν μόνοι μαζί με μια γατούλα. Δεν τους επισκεπτόταν κόσμος γιατί η γυναίκα είχε πρόβλημα υγείας. Έβλεπα συνέχεια τον σύζυγο να μπαινοβγαίνει με χειρουργική μάσκα και ήταν γενικά πολύ προστατευτικός για να μην της μεταφέρει ιώσεις. Δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί».

Η γειτονιά παραμένει βουβή. Δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγική κατάληξη που είχε το ζευγάρι.

Ο 57χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς πως η σύντροφος του έπασχε από καρκίνο.

«Ήταν ήσυχη και αγαπημένη οικογένεια»

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 57χρονου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο. Οι γείτονες του ζευγαριού έχουν πέσει από τα σύννεφα, καθώς -όπως αποκαλύπτουν- ήταν ένα αγαπημένο ζευγάρι.

«Μένουμε τρία χρόνια δίπλα-δίπλα. Ποτέ δεν άκουσα κάτι. Ο κ. Απόστολος είναι ο καλύτερος άνθρωπος. Ευγενικός, πολύ καλός. Ούτε μια φορά δεν έχουμε ακούσει «κιχ» από το σπίτι τους. Ξέρουμε από αυτόν ότι η σύζυγός του είχε καρκίνο. Την φρόντιζε, καθάριζε το σπίτι. Ήταν μια ήσυχη και αγαπημένη οικογένεια», τονίζει στην κάμερα του MEGA η γειτόνισσά του.

Μία ακόμη μαρτυρία, αναφέρει ότι «ο άνθρωπος ήταν τόσο καλός, τόσο τυπικός και την αγαπούσε τη γυναίκα του. Μας έλεγε καμιά φορά ότι αν θα φύγει η γυναίκα του από τη ζωή, δεν θα ζήσει. Ίσα ίσα να ψωνίζει και να πάει να μαγειρεύει. Έλεγε θέλω να πάω να μαγειρέψω να φάει η γυναίκα μου, να την περιποιηθώ. Τον ξέραμε. Περνούσε απ’ έξω. Μιλάγαμε».