Ένα ιδιωτικό νησί έχει αφεθεί στην μοίρα του, καθώς το σκοτεινό παρελθόν του, έκανε τους κατοίκους του να φύγουν τρέχοντας.

Το «καταραμένο» νησί της Γκαϊόλα, που ήταν κάποτε το στέκι των πλουσίων, έχει μια σκοτεινή και διεστραμμένη ιστορία εξαφανίσεων, πνιγμών και δολοφονιών.

Το νησί βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Νάπολης και παρόλο που κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι ένας γραφικός προορισμός για πικνίκ – καθώς είναι πολύ κοντά στην ακτή (πας και κολυμπώντας), κανείς δεν έχει τολμήσει να πατήσει το πόδι του εκεί εδώ και χρόνια, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Sun.

Η τοποθεσία ήταν κάποτε δημοφιλής στους αρχαίους Ρωμαίους, οι οποίοι έχτισαν εκεί έναν ναό για την Αφροδίτη. Ο θρύλος λέει επίσης, ότι ο μυθικός Ρωμαίος ποιητής Βιργίλιος ήταν θαυμαστής του νησιού και δίδασκε εκεί τους μαθητές του.

Το σημείο είναι διαποτισμένο με αρχαίους θρύλους που -ακόμη και σήμερα- κρατούν τους ντόπιους μακριά.

Η αρχή του… κακού

Τη δεκαετία του 1800, ένας ερημίτης με το παρατσούκλι Ο «Μάγος» ζούσε στο νησί και κατάφερε να επιβιώσει χάρη στη φιλανθρωπία των ψαράδων.

Ο «Μάγος» εξαφανίστηκε μυστηριωδώς και πολλοί ντόπιοι πιστεύουν ότι αυτός καταράστηκε το νησί πριν φύγει.

Λίγο μετά την αναχώρησή του χτίστηκε μια βίλα στο νησί.

Μια παλαιότερη εικόνα της εγκαταλελειμμένης πλέον βίλας

Το 1911, ο καπετάνιος Gaspare Albenga, έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του νησιού.

Καθώς περιηγούνταν όμως γύρω από αυτό, έπεσε με το πλοίο του στα βράχια και πνίγηκε. Οι ντόπιοι λένε ότι ούτε το πτώμα του καπετάνιου αλλά ούτε και το πλοίο βρέθηκαν ποτέ.

Η μοίρα των ιδιοκτητών του

Αργότερα τη δεκαετία του 1920, έζησε εκεί ο Χανς Μπράουν από την Ελβετία. Ο Μπράουν βρέθηκε νεκρός με το σώμα του τυλιγμένο μέσα σε ένα χαλί.  Αμέσως μετά η γυναίκα του πνίγηκε στη θάλασσα.

Ο επόμενος ιδιοκτήτης ήταν ένας Γερμανός με το όνομα Otto Grunback. Πέθανε από καρδιακή προσβολή ενώ έμενε στη βίλα.

Ένας άλλος ιδιοκτήτης, ο Maurice-Yves Sandoz, τρελάθηκε λίγο μετά την αγορά του ακινήτου και αργότερα αυτοκτόνησε σε ελβετικό ψυχιατρείο.

Το σκοτεινό παρελθόν δουλείας

Το νησί ανήκε επίσης κάποτε στον Gianni Agnelli, τον επικεφαλής της Fiat, ο οποίος είδε δυστυχώς πολλούς συγγενείς του να πεθάνουν. Ανάμεσά τους και ο ανιψιός του Giovanni-Alberto που τον φώναζε Giovannino και τον είχε σαν γιο του.

Ο πολυεκατομμυριούχος Paul Getty αγόρασε το νησί αμέσως μετά την απαγωγή του εγγονού του.

Το νησί βρίσκεται κάτω από την Νάπολι

Και ο τελευταίος ιδιοκτήτης του νησιού, ο Gianpasquale Grappone, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης ασφαλιστικής εταιρείας, οδηγήθηκε στη φυλακή λόγω χρέους.

Το νησί έχει πλέον εγκαταλειφθεί από φόβο, με τη βίλα να παραμένει ακατοίκητη καθώς σιγά σιγά ρημάζει.

Τώρα ανήκει στις αρχές της περιφέρειας Καμπανία – οι οποίες δημιούργησαν το υποβρύχιο πάρκο Gaiola και χαρακτήρισαν την περιοχή ως θαλάσσια προστατευόμενη.

Τέλος το απόκοσμο αυτό νησί με το σκοτεινό παρελθόν, λέγεται ότι ήταν και το τελευταίο μέρος ανάπαυσης έως και 1.300 κακοποιημένων πολιτών και αιχμαλώτων πολέμου.