Ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν δύο σκάφη στη μαρίνα Αλίμου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας γυναίκας, σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, η 35χρονη κυβερνήτρια του ναυταθλητικού σκάφους έπεσε στη θάλασσα και τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά.

Στη συνέχεια, η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ο κυβερνήτης του άλλου σκάφους συνελήφθη.

Το ναυταθλητικό σκάφος συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στη μαρίνα του Αλίμου.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Τις απογευματινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου, ότι Ε/Π-Α/Κ σκάφος ελληνικής σημαίας συγκρούστηκε ελαφρά με ναυταθλητικό σκάφος, το οποίο συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στη μαρίνα του Αλίμου.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πτώση της 35χρονης κυβερνήτριας του ναυταθλητικού σκάφους στη θάλασσα και ο ελαφρύς τραυματισμός της. Η 35χρονη μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής, από όπου έλαβε εξιτήριο.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των σκαφών, ενώ συνελήφθη ο 74χρονος κυβερνήτης του Ε/Π-Α/Κ σκάφους, για παράβαση του άρθρου 314 του Π.Κ. «Σωματικές βλάβες από αμέλεια» σε συνδυασμό με το άρθρο 224 του Ν.Δ. 187/73 «Κώδικας Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου».

Από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.