Μετά το συλλαλητήριο που οργανώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, οι αγρότες αναμένεται να συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 11:00 το πρωί οι αγρότες αναμένεται να προχωρήσουν σε συνέλευση για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Ερωτηθείς για την εισήγηση που έχει γίνει για την κρίσιμη συνέλευση, ο Γιάννης Βάγκος, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, ανέφερε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ότι «Η εισήγηση είναι ότι πει ο κόσμος, ότι πουν τα τρακτέρ. Αν πουν να μείνουμε στο Σύνταγμα, θα μείνουμε».

«Η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει ότι πρέπει να ασχοληθεί με την αγροτιά»

Στην συνέχεια, ο ίδιος χαρακτήρισε ιστορικό το χθεσινό συλλαλητήριο, τόνισε πως ο κόσμος στάθηκε στο πλευρό των αγροτών και στη συνέχεια εξαπέλυσε κριτική κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη:

«Η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει ότι πρέπει να ασχοληθεί με την αγροτιά. Δεν έχει καταλάβει ότι πρέπει να υπάρχει παραγωγή, ότι πρέπει να υπάρχει ρεύμα για να ποτιστεί ο κάμπος και να υπάρχει πετρέλαιο για να οργωθεί ο κάμπος».

«Αν βγούμε με ατάκες «ξύσαμε τον πάτο», «θα βγουν σε 10 μέρες, γιατί πρέπει να σπείρουν» και με αυτή τη λογική, θα μας βρει απέναντι. Ο κάμπος διψάει, η ανομβρία χτυπάει «κόκκινο» και ασχολούνται με την ατάκα και την καρέκλα», συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο