Ο πρώην επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λεζερί, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος με το ακροδεξιό κόμμα τις Μαρίν Λεπέν στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.  Ο 55χρονος Λεζερί που θα είναι στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου του Εθνικού Συναγερμού, διετέλεσε εκτελεστικός διευθυντής της Frontex από το 2015 έως το 2022 όταν παραιτήθηκε εν μέσω πειθαρχικής έρευνας.

Η θητεία του στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής σημαδεύτηκε από σωρεία καταγγελιών μη κυβερνητικών οργανώσεων, οι οποίες κατηγορούσαν τον Frontex ότι ανεχόταν τις παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών. Παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 2022, έπειτα από την έναρξη πειθαρχικής έρευνας που ξεκίνησε εις βάρος του η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης.  Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της υπηρεσίας OLAF, που είχε δει το φως της δημοσιότητας, ο Λεζερί «δεν τηρούσε τις διαδικασίες», είχε επιδείξει «απιστία έναντι της ΕΕ» και «διαχειριζόταν με κακό τρόπο το προσωπικό».

Απαντώντας σε αυτές τις κατηγορίες, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στη «Journal du Dimanche», ο γάλλος αξιωματούχος ανέφερε ότι «ούτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ούτε το διοικητικό συμβούλιο της Frontex βρήκαν πειστικές αποδείξεις που να τις υποστηρίζουν». Και υποστήριξε ότι «στην πραγματικότητα, επειδή ήθελα να ελεγχθεί η μετανάστευση, δεχόμουν πιέσεις κι αισθανόμουν γενική εγκατάλειψη. Η γαλλική κυβέρνηση με πίεζε να παραιτηθώ. Η Γερμανία δεν είχε πρόθεση να με υποστηρίξει. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εμφανώς εχθρική απέναντι στο πρόσωπό μου, ευχόταν την αποχώρησή μου».

Ο Λεζερί κατέληξε: «Ο Εθνικός Συναγερμός έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο και την ικανότητα να το υλοποιήσει. Είμαστε αποφασισμένοι να καταπολεμήσουμε την πλημμύρα των μεταναστών, την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ευρωκράτες δεν βλέπουν ως πρόβλημα, αλλά μάλλον ως σχέδιο: μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό. Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για να επανέλθουν η Γαλλία και η Ευρώπη στον σωστό δρόμο. Γι’ αυτό και θα συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Τζορντάν Μπαρντελά».

Ο 29χρονος Τζορντάν Μπαρντελά είναι ο  πρώτος πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού που δεν ανήκει στην οικογένεια Λεπέν. Είναι ήδη ευρωβουλευτής και εκ των στενότερων συνεργατών της Μαρίν Λεπέν. Στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές το ακροδεξιό κόμμα έρχεται πρώτο με ποσοστό περίπου 30% και προβάδισμα περίπου δέκα μονάδων έναντι των μακρονιστών. Η προσθήκη του Λεζερί, σύμφωνα με τη «Figaro», είναι ένα σημάδι της επιθυμίας του ακροδεξιού κόμματος να ενισχύσει τη δεξαμενή των τεχνοκρατών του για να αποκτήσει αξιοπιστία, προκειμένου να ασκήσει μια μέρα την εξουσία.