Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι τραγικές συνθήκες υπό τις οποίες ζει η οικογένεια των «παλαιοχριστιανών», στο χωριό Μάννα Κορινθίας.

Σύμφωνα με το MEGA, o εισαγγελέας ζητά να απομακρυνθούν τα πέντε παιδιά από το λαγούμι και να μεταφερθούν σε ένα σπίτι στην περιοχή της Κορίνθου, που φέρεται να έχει σχέση με την οικογένεια.

Σημειώνεται ότι τα ανήλικα δεν πηγαίνουν σχολείο, δεν έχουν καμία σχέση με τον αστικό τρόπο ζωής και κυκλοφορούν με τόξα, βέλη και αυτοσχέδια όπλα, σαν πρωτόγονοι.

Μάλιστα, οι γονείς τους πιστεύουν στην εναλλακτική ιατρική, στους εναλλακτικούς τρόπους ενέργειας και τροφής και δηλώνουν ότι δεν είναι Έλληνες, αλλά Ρωμιοί.

«Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά σχολείο»

Ο πατέρας της οικογένειας, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, μίλησε στον ΑΝΤ1 και ερωτώμενος για ποιο λόγο ζουν σε αυτές τις συνθήκες, απάντησε: «Όσοι παραξενεύονται φαρισαϊζονται. Είχα έξι παιδιά στην Αθήνα που ζούσα και έπρεπε να ταΐσω οκτώ στόματα με χίλια ευρώ, δεν μου έφταναν. Μένω πλέον εδώ και δεν είναι μόνο το οικονομικό είναι και το πρακτικό κομμάτι».

Σε ερώτηση γιατί δεν πηγαίνουν τα παιδιά του στο σχολείο, απάντησε: «Υποτίθεται είναι δωρεάν η παιδεία. Στην πραγματικότητα δεν είναι δωρεάν. Το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι δεν είναι δωρεάν».

Σχετικά με το ότι αυτό είναι παράνομο, ο ίδιος δήλωσε πως «ότι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό. Κάθε Έλληνας δικαιούται να έχει το δικό του σπίτι. Δεν πρέπει να βλέπουμε επιλεκτικά. Θεωρείται κανονικό όταν ήμουν στην Αθήνα να μου δίνουν για την στέγαση 200 ευρώ; Η αξιοπρέπεια στον άνθρωπο είναι να διατηρεί τα πιστεύω του. Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο. Το πανελλήνιο έχει να ασχοληθεί με σημαντικότερα προβλήματα».

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από την καταγγελία ενός κυνηγού ο οποίος το περασμένο Σάββατο είδε τον 45χρονο να βάζει φωτιά στο αγροτικό του και στη συνέχεια να ανοίγει πυρ. Ο 67χρονος κατήγγειλε την επίθεση σε βάρος του στο Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου και την επόμενη ημέρα οι Αστυνομικοί πήγαν στο κρησφύγετο του 45χρονου προκειμένου να τον συλλάβουν.

Μόλις χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού ο 45χρονος μαζί με τη γυναίκα του, το γιο του και την κόρη του άρχισαν να σπρώχνουν τους Αστυνομικούς ενώ η 22χρονη κόρη της οικογένειας άρπαξε ένα ξύλο και χτύπησε έναν Αστυνομικό στο κεφάλι. Στη συνέχεια, με όπλα στα χέρια έφυγαν από την καλύβα και τράπηκαν σε φυγή πυροβολώντας στον αέρα ώστε να μην τους ακολουθήσουν οι Αστυνομικοί.

Όπως κατήγγειλε ο 67χρονος που δέχθηκε τα πυρά των «ανθρώπων των σπηλαίων», ο 45χρονος δεν δίστασε να πυροβολήσει την παρέα των κυνηγών μόλις αυτοί πλησίασαν το κρησφύγετό τους.