Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της τριπλής δολοφονίας μέσα στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα από τον 76χρονο Αιγύπτιο, με τις Αρχές να αναζητούν το κίνητρο που όπλισε το χέρι του δράστη.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι τραπεζικοί λογαριασμοί του και το κινητό του τηλέφωνο, οι σχέσεις του με τα μέλη της εφοπλιστικής οικογένειας και τα όπλα που χρησιμοποίησε στο μακελειό, ενώ θεωρείται πως τα κομμάτια του «παζλ» θα ενώσουν οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων και δη της Δέσποινα Καρνέση.

Ο ένοπλος εισέβαλε στα γραφεία και έβαψε τα χέρια του με αίμα -σκοτώνοντας την ιδιοκτήτρια Μαρία Καρνέση, τον διευθύνοντα σύμβουλο Αντώνη Βλασάκη, που ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, κι έναν πρώην καπετάνιο, τον Ηλία Κουκουλάρη, που εργαζόταν στο λογιστήριο της εταιρείας- με μία κοντόκανη καραμπίνα, ενώ είχε μαζί του και ένα περίστροφο.

Στη συνέχεια, έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του και τράβηξε τη σκανδάλη, βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Ανατροπή με το σπίτι και τις καταθέσεις του

Ο δράστης ήταν κοντά στην οικογένεια για 36 χρόνια και οι αρχικές πληροφορίες, όπως και οι μαρτυρίες, οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι διέπραξε το φονικό επειδή απολύθηκε και του έγινε έξωση από το σπίτι. «Θόλωσε» καθώς θα έμενε στο δρόμο, χωρίς δουλειά και στέγη σε ηλικία 76 ετών.

Ωστόσο,  ο «Άρης» -όπως ήταν γνωστός σε όλους- μόνο οικονομικά προβλήματα δεν αντιμετώπιζε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ναυτιλιακή, ο 76χρονος απολύθηκε τον Μάρτιο του 2023 και πήρε αποζημίωση 76.000 ευρώ. Στη συνέχεια προσλήφθηκε από εταιρεία που είχε ανοίξει ο Σπύρος Καρνέσης, ενώ όπως προκύπτει δεν θα έμενε χωρίς σπίτι, καθώς η Μαρία Καρνέση δεν θα μπορούσε να τον διώξει αφού το διαμέρισμα είναι στο όνομα του αδερφού της.

Τελικά τι όπλισε το χέρι του; Η τηλεφωνική άρση απορρήτου αναμένεται να δώσει σημαντικά στοιχεία.

Καθώς ο άνθρωπος αυτός δεν είχε οικογένεια στην Ελλάδα, οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τα άτομα που αποτελούσαν τον κοινωνικό περίγυρο, προκειμένου να πάρουν καταθέσεις και να καταλάβουν, και από αυτή την πλευρά, τι έχει συμβεί. Επίσης, αναμένεται να δοθούν απαντήσεις σχετικά με το με ποιους μίλησε λίγο πριν βάλει μέσα στο σακ βουαγιάζ τα όπλα και πάει στην εταιρεία.

Την ίδια στιγμή, ξεψαχνίζουν και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Η οικογένεια Καρνέση ισχυρίζεται πως ο Αιγύπτιος διατηρούσε λογαριασμό στην Ελβετία, από τον οποίο είχε διακινηθεί ποσό της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ, ο οποίος τώρα είχε 1.500 ευρώ, ενώ σε ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα διατηρούσε λογαριασμό ύψους 500.000 ευρώ. Σε αυτόν τον λογαριασμό είχε κατατεθεί και η αποζημίωση απόλυσης πέρυσι.

Η καραμπίνα που χρησιμοποίησε ο δράστης

«Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για οποιαδήποτε απειλή από τον Αιγύπτιο»

«Δεν υπάρχει καμία εξήγηση για το έγκλημα, το οποίο δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Γιάννης Ηρειώτης, δικηγόρος της Μαρίας και Δέσποινας Καρνέση, αναφορικά με το μακελειό.

Όπως επεσήμανε, «περιμένουμε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών», προκειμένου να φανεί αν υπήρξαν τηλεφωνήματα ή συναντήσεις του 76χρονου Αιγύπτιου πριν από την εισβολή και τους πυροβολισμούς στα γραφεία της εταιρείας.

«Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από την οικογένεια για οποιαδήποτε απειλή από τον Αιγύπτιο εναντίον της», επεσήμανε ο Γιάννης Ηρειώτης, περιγράφοντας «χαλαρό κλίμα στην εταιρεία στην διάρκεια συναντήσεων του με τα τρία θύματα του Αιγύπτιου και την Δέσποινα Καρνέση».

«Θα ήταν μεγαλύτερη τραγωδία αν δεν…»

Ο ίδιος τόνισε ότι «ο δράστης πήγε αποφασισμένος να σκοτώσει, πήγε με όπλα στο αυτοκίνητο του, δεν τσακώθηκε και εκείνη την στιγμή άρπαξε ένα μαχαίρι», ενώ σχετικά με το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας είπε ότι «εξωτερικούς χώρους κατέγραφαν οι κάμερες, αλλά τι να δει κανείς; Ένας άνθρωπος πήγε με δύο όπλα, αποφασισμένος να σκοτώσει».

«Από ότι μου είπαν εργαζόμενοι, η ταχύτατη επέμβαση της Αστυνομίας, που έφτασε σε δύο λεπτά, προφανώς του χάλασε τα σχέδια. Γίνονται σκέψεις ότι είχε σκοπό να πάρει όμηρο την κ. Δέσποινα και δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να κάνει…. Θα ήταν μεγαλύτερη τραγωδία κατά την εκτίμηση μου αν δεν υπήρχε η ταχύτατη παρέμβαση της Αστυνομίας», συμπλήρωσε.

Ανέφερε εν συνεχεία πως με βάση όσα γνωρίζει η αδελφή και σύζυγος δύο εκ των θυμάτων, που βρισκόταν στα γραφεία την ώρα της επίθεσης, κλειδώθηκε σε μια τουαλέτα γραφείου για να μην την προσεγγίσει ο Αιγύπτιος ή ο δράστης ήταν εκείνος που την κλείδωσε σε συγκεκριμένο δωμάτιο, μαζί με ακόμη μια γυναίκα, έχοντας άλλα πράγματα στο μυαλό του για την συνέχεια, που όμως δεν υλοποιήθηκαν χάρη στην άφιξη των αστυνομικών σε μόλις δύο λεπτά μετά από την κλήση στην Άμεση Δράση.

«Έβαλε την κάνη στο μάτι της κυρίας Μαρίας»

Εν τω μεταξύ, συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των εργαζομένων της εταιρείας, οι οποίοι βρίσκονταν στον χώρο των γραφείων όταν ο 76χρονος δράστης εισέβαλε και σκόρπισε τον θάνατο.

«Άκουσα “Βοήθεια καλέστε την αστυνομία”. Τότε κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Μετά είδα την κυρία Μαρία να κατεβαίνει από τον 2ο όροφο και να έρχεται προς τον χώρο των δικών μας γραφείων. Είδα ότι στην αριστερή πλευρά του στήθους της είχε αίματα. Μόλις μπήκε στα γραφεία μας, ο Αντώνης Βλασάκης έκλεισε την πόρτα που χωρίζει τον χώρο από τις σκάλες», κατέθεσε ένας μάρτυρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τη δεύτερη είσοδο που υπάρχει λίγα μέτρα πιο δίπλα, μπήκε ο «Άρης» και χωρίς δισταγμό πυροβόλησε τον διευθύνοντα σύμβουλο. «Η κυρία Μαρία ήρθε προς το γραφείο μου και προσπάθησε να καλυφθεί… Τότε είδα τον Άρη να βάζει την κάνη της καραμπίνας στο μάτι της κυρίας Μαρίας και ακούστηκε ξανά ένα “μπαμ”», συμπλήρωσε ο εργαζόμενος.

Σημειώνεται ότι στο επίκεντρο της έρευνας έχουν μπει και τα δύο όπλα, που χρησιμοποίησε ο Αιγύπτιος. Τόσο η καραμπίνα, όσο και το περίστροφο είναι πολύ παλιά και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να είναι και κειμήλια που βγήκαν από το σπίτι της οικογένειας Καρνέση.