Με το παλάτι να ανακοινώνει πως πάσχει από καρκίνο, ο πρίγκιπας Χάρι συνάντησε τον πατέρα του για 30 μόνο λεπτά προκειμένου ο βασιλιάς Κάρολος να κρατήσει χαμηλά τα επίπεδα του άγχους του.

Ο 75χρονος βασιλιάς Κάρολος εμφανίστηκε με καλή διάθεση, καθώς παρακολούθησε τη λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, λίγες ώρες αφότου έσπασε τη σιωπή του για τη διάγνωσή του με καρκίνο.

Ο βασιλιάς Κάρολος έδωσε τις ειλικρινείς ευχαριστίες του στο βρετανικό κοινό για τα πολλά μηνύματα υποστήριξης και τις καλές ευχές, μια εβδομάδα αφότου αποκαλύφθηκε ότι πάσχει από μια μορφή καρκίνου.

Σύμφωνα με άνθρωπο που ειδικεύεται σε θέματα της βασιλικής οικογένειας, η συνάντησή του με τον γιο του πρίγκιπα Χάρι κράτησε μόνο μισή ώρα προκειμένου ο βασιλιάς Κάρολος να αποφύγει το περιττό άγχος.

Ο συγγραφέας Robert Jobson επισήμανε ότι αυτό που χρειαζόταν περισσότερο ο βασιλιάς Κάρολος ήταν λίγη γαλήνη και ησυχία. «Δεν θέλετε να ανεβαίνει η αρτηριακή του πίεση. Ο βασιλιάς δεν είναι πολύ καλά, όποιος τύπος καρκίνου κι αν είναι, υποβάλλεται σε θεραπεία.

«Το καλύτερο πράγμα για αυτόν είναι η ηρεμία»

Το καλύτερο πράγμα για αυτόν είναι η ηρεμία. Μετά το αρχικό φιλί και την αγκαλιά, ένα σε αγαπώ μπαμπά, ελπίζω να γίνεις καλύτερα σύντομα, ποια θέματα θα τεθούν; Πράγματα που θα αυξήσουν την αρτηριακή σου πίεση».

Ο βασιλιάς Κάρολος χαμογέλασε και χαιρέτησε τον κόσμο καθώς επισκέφθηκε το παρεκκλήσι του Sandringham Estate μαζί με τη σύζυγό του βασίλισσα Καμίλα.

Σε μια επιστολή που δημοσίευεσε το Sandringham House, όπου διαμένει από τότε που έφυγε από την κλινική του Λονδίνου, ο βασιλιάς Κάρολος εμφανίστηκε ενθουσιασμένος που η εμπειρία του εμπνέει άλλους να υποβληθούν σε έλεγχο.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες μουγια τα πολλά μηνύματα υποστήριξης και τις καλές ευχές που έλαβα τις τελευταίες ημέρες. Όπως γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν προσβληθεί από καρκίνο, τέτοιες ευγενικές σκέψεις είναι η μεγαλύτερη παρηγοριά και ενθάρρυνση.

Είναι εξίσου ενθαρρυντικό να ακούω πως η κοινοποίηση της δικής μου διάγνωσης βοήθησε να προωθηθεί η κατανόηση του κοινού και να φωτιστεί το έργο όλων εκείνων των οργανισμών που υποστηρίζουν τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον ευρύτερο κόσμο.

Ο δια βίου θαυμασμός μου για την ακούραστη φροντίδα και την αφοσίωσή τους είναι ακόμη μεγαλύτερος ως αποτέλσμα της προσωπικής μου εμπειρίας» υπογράμμισε ο βασιλιάς Κάρολος.