Οι πινακίδες του ΚΟΚ είναι πολλές.  Κάποιες από αυτές τις βλέπουμε και αναρωτιόμαστε τι μπορεί να σημαίνουν.

Μία από αυτές είναι και η παρακάτω.

Για τί μας προειδοποιεί;

Έχει σχήμα ρόμβου και κίτρινο χρώμα και τοποθετείται προ διασταυρώσεων ώστε να ενημερώσει τους οδηγούς ότι κινούνται σε οδό προτεραιότητας.

Εφόσον, λοιπόν, τη συναντήσουμε πριν από μία διασταύρωση μπορούμε να συνεχίσουμε την πορεία μας, αν και καλό είναι να ελαττώσουμε την ταχύτητα του οχήματός μας.

Η άγνωστη πινακίδα που πολλοί οδηγοί δεν γνωρίζουν

Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία ποιος οδηγός έχει προτεραιότητα όταν στην διασταύρωση συναντάμε την προαναφερθείσα πινακίδα του ΚΟΚ.

Πώς, όμως, ενημερώνονται οι οδηγοί στις άλλες οδούς προ της διασταύρωσης ότι έχουμε εμείς προτεραιότητα και ότι πρέπει να σταματήσουν;

Γι’ αυτό φροντίζει η πινακίδα Ρ-1 (δείτε την παρακάτω) που τους γνωστοποιεί ότι πρέπει να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους και να παραχωρήσουν προτεραιότητα σε αυτά που κινούνται στην οδό μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το carandmotor.gr η μη συμμόρφωση στην πινακίδα Ρ-1 επισύρει διοικητικό πρόστιμο ύψους 700 ευρώ.

Η προτεραιότητα παύει να ισχύει όταν αντικρίσουμε την πινακίδα Ρ-4, η οποία παρουσιάζεται παρακάτω.

Υπενθυμίζεται ότι στις διασταυρώσεις όπου η κυκλοφορία δεν ρυθμίζεται με φανάρια ή πινακίδες, η προτεραιότητα ανήκει στον εκ δεξιών κινούμενο οδηγό.