Ζημιές προκάλεσε πριν από λίγα λεπτά ανεμοστρόβιλος που εκδηλώθηκε στο βόρειο τρίγωνο της Ρόδου και συγκεκριμένα από την περιοχή της Καλλιθέας έως και την περιοχή του Ζέφυρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και έσπασε κλαδιά ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στη περιοχή της Νέας Μαρίνας.

Δείτε βίντεο

Στα διάφορα σημεία που προκλήθηκαν οι ζημιές, βρίσκονται στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου που επιχειρούν αυτή την ώρα.

Παράλληλα ισχυρή χαλαζόπτωση στο μέγεθος καρυδιού προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες και όχι μόνο.

Έπεσε μεγάλο δέντρο

Νωρίτερα από τους ισχυρούς ανέμους ξεριζώθηκε ένα τεράστιο δέντρο μέσα από αυλή σπιτιού στην οδό Παπαχριστοδούλου, στην πόλη της Ρόδου.

Ευτυχώς, όπως δήλωσε μιλώντας στη «Ρ» ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, αφού εκείνη την ώρα δεν βρίσκονταν κανένας στο χώρο.

Σημειώνεται ότι οι ισχυροί άνεμοι έκαναν σήμερα άνω – κάτω τα δρομολόγια των πλοίων και των αεροπλάνων που είχαν προγραμματίσει να έρθουν ή να αναχωρήσουν από το νησί μας.

Σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο παραμένουν πάντως οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής, της ΕΛΑΣ και του Λιμεναρχείου καθώς επίσης και τα στελέχη της Πολιτικής προστασίας σε δήμο και Περιφέρεια.