Ήθελαν να γιορτάσουν το χαρμόσυνο γεγονός της βάπτισης παιδιού στο Ηράκλειο και αποφάσισαν να το κάνουν με… μαζικούς πυροβολισμούς με πιστόλια και καλάζνικοφ δίπλα σε οικογένειες με μικρά παιδιά, ένα γεγονός πρωτοφανές ακόμη για τα δεδομένα της Κρήτης.

Όλα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου (10/02) στην διάρκεια βάπτισης σε χώρο κοινωνικών εκδηλώσεων στην ενδοχώρα της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, όταν ερρίφθησαν άσκοπα εκατοντάδες πυροβολισμοί.

Οι σφαίρες ήταν εκατοντάδες και έπεφταν «σαν χαλάζι» δίπλα από μικρά παιδιά που ήταν προσκεκλημένα μαζί με τις οικογένειές τους στην βάφτιση, δεκάδες από τους οποίους αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν όταν αντιλήφθηκαν ότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να τραυματιστούν από τις σφαίρες που έπεφταν ασταμάτητα.

Μάλιστα, η μαζικότητα των πυροβολισμών ήταν τέτοια που το έδαφος γέμισε με εκατοντάδες κάλυκες που προέρχονται τόσο από πολεμικό τουφέκι -κατ’ εκτίμηση τύπου καλάσνικοφ- όσο και από άλλα πιστόλια διαφόρων διαμετρημάτων.

Έγιναν δύο συλλήψεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, για το «κονσέρτο» από πιστόλια και καλάσνικοφ και το «χαλάζι» από σφαίρες οι διωκτικές αρχές στο Ηράκλειο προχώρησαν σε δύο συλλήψεις.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, μετά από έρευνα στο χώρο που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, συνελήφθησαν από το αρμόδιο Β’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου ο 36χρονος ιδιοκτήτης του χώρου και ο 55χρονος πατέρας του παιδιού που βαφτίστηκε, ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν και 20 κενά φυσίγγια.

Οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες στον πατέρα του παιδιού και στον ιδιοκτήτη του χώρου εκδηλώσεων, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος

Με εισαγγελική εντολή, αφέθηκε ελεύθερος ο ιδιοκτήτης, ο οποίος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, γιατί ήταν απορροφημένος στο να εξυπηρετήσει τον κόσμο που βρισκόταν στην εκδήλωση.

Ο 55χρονος πατέρας παραμένει υπό κράτηση και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά σε παραβάσεις του νόμου περί όπλων και άσκοπους πυροβολισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι -όπως έγραψε το Cretalive- μαρτυρίες αναφέρουν πως επί ώρες, συνεχώς και αδιαλείπτως, έπεφταν χιλιάδες σφαίρες, στο κέντρο διασκέδασης που βρίσκεται έξω από ορεινό χωριό του Ηρακλείου, και στο οποίο βρέθηκαν εκατοντάδες προσκεκλημένοι για το χαρμόσυνο γεγονός.