Η οικογένεια του μικρού Νικόλα —που έχασε τη μάχη για τη ζωή εχθές Παρασκευή, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ— θα πει σήμερα στο αγγελούδι της το τελευταίο «αντίο».

Η κηδεία του δίχρονου αγοριού, που ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο μαζί με την μητέρα και τη γιαγιά του, θα τελεστεί σήμερα Σάββατο στις 3 το μεσημέρι στην εκκλησία της Αγίας Ζώνης στις Άγιες Παρασκιές του Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι το τροχαίο σημειώθηκε στις 28 Ιανουαρίου στις στροφές της Λυγαριάς, επίσης στο Ηράκλειο, με το όχημα της οικογένειας να συγκρούεται με ένα βαν μετωπικά, καθώς κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες πέρασε στο αντίθετο ρεύμα.

Πρώτα «έφυγε» από τη ζωή η γιαγιά του παιδιού, που οδηγούσε το αυτοκίνητο, ενώ λίγες ημέρες μετά «έσβησε» και το εγγονάκι της, ο μικρός Νικόλας, που καθόταν στο πίσω κάθισμα μαζί με τη μητέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλαπλά τραύματα σε όλο του το σώμα.

Αλλάζει το κατηγορητήριο

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, μετά και το θάνατο του παιδιού, το κατηγορητήριο σε βάρος του 38χρονου Σύρου αναμένεται να αλλάξει και πλέον ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ακόμα και ποινή ισόβιας κάθειρξης, όπως προβλέπει το άρθρο 290Α του Ποινικού Κώδικα για την επικίνδυνη οδήγηση.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται εφόσον υπάρχει επικίνδυνη οδήγηση, «κάθειρξη τουλάχιστον δέκα (10) ετών, αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλου. Αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη».