Η 8η Φεβρουαρίου είναι διαφορετική από όλες τις υπόλοιπες ημέρες για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς σαν σήμερα το 1981, 21 παιδιά άφησαν την τελευταία πνοή στο Καραϊσκάκη σε μια αναμέτρηση των ερυθρόλευκων κόντρα στην ΑΕΚ.

Οι Πειραιώτες 43 χρόνια μετά από τη μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνικού αθλητισμού, τέλεσαν το μνημόσυνο στο φαληρικό γήπεδο, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, με την οικογένεια του Ολυμπιακού να δίνει το παρών για να τιμήσει τη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων.

Στο μνημόσυνο της ανείπωτης τραγωδίας της 8ης Φεβρουαρίου του 1981 βρέθηκε ο ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης και σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα των ερυθρόλευκων, προκειμένου να τιμήσουν τα 21 θύματα, ενώ εκπροσώπηση είχαν όλα τα τμήματα της ομάδας και φυσικά και η ΚΑΕ Ολυμπιακός με τους προέδρους, Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο, αλλά και τον Γιώργο Τανούλη.

Οι υπόλοιποι παίκτες της ΚΑΕ και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρόν, καθώς βρίσκονται στην Ισπανία για το αποψινό κρίσιμο παιχνίδι με τη Βαλένθια για τη Euroleague (21:30). Επίσης εκεί βρέθηκαν και σπουδαίοι βετεράνοι της ομάδας όπως ο Νίκος Αναστόπουλος.

Ακόμη, στο μνημόσυνο βρέθηκε ο α’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ενώ εκεί ήταν και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης και πολλοί αθλητές από τα υπόλοιπα τμήματα των Πειραιωτών.

Από εκεί και πέρα, στο μνημόσυνο των θυμάτων της Θύρας 7 ήταν πολλοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού αλλά και άλλων ομάδων, ενώ όπως κάθε χρόνο ήταν και οι συγγενείς των 21 ανθρώπων που «έφυγαν» από τη ζωή πριν από 43 ολόκληρα χρόνια.

«Αδέρφια, ζείτε, εσείς μας οδηγείτε», φώναξαν όλοι μαζί για να στείλουν το μήνυμα όσο πιο ψηλά γίνεται, με τη συγκίνηση να είναι έκδηλη, όπως και τα δάκρυα για τη μεγαλύτερη τραγωδία που συνέβη ποτέ στον ελληνικό αθλητισμό.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το μνημόσυνο της Θύρας 7