Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται το δίχρονο αγοράκι που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου μετά τον τραυματισμό που υπέστη σε τροχαίο που έγινε την Κυριακή στον ΒΟΑΚ, στη Λυγαριά.

Συγκεκριμένα, το αγοράκι βαπτίστηκε στην εκκλησία της κλινικής και έλαβε το όνομα «Νικόλαος». Από την άλλη πλευρά, η οικογένεια ζει ώρες ανείπωτης θλίψης, καθώς θρηνεί και τον θάνατο της γιαγιάς που «έφυγε» από τη ζωή μετά τον τραυματισμό που υπέστει στο τροχαίο.

Τι λένε οι γιατροί

Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου έχει υποβάλλει το αγοράκι σε εγκεφαλικά τεστ. Αν και τα νέα για την πορεία της υγείας του δεν είναι ενθαρρυντικά, όλοι ελπίζουν σε ένα θαύμα για τον δίχρονο Νικόλα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στο Creta24 ο αναπληρωτής Διοικητής του ΠαΓΝΗ, Στέλιος Κτενιαδάκης, τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στην ημέρα, όμως το παιδί παραμένει σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Πώς έγινε το τροχαίο

Στο σοβαρό τροχαίο ενεπλάκησαν δύο οχήματα, ένα αυτοκίνητο τύπου κλούβα και ένα ΙΧ που συγκρούστηκαν στς στροφές της Λυγαριάς. Ο οδηγός του ενός οχήματος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα με συνέπεια τη σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση με το δεύτερο αυτοκίνητο.

Βέβαια, στο αυτοκίνητο αυτό επέβαιναν, εκτός από το 2χρονο αγοράκι, η γιαγιά και η μητέρα του. Η 59χρονη γιαγιά του παιδιού πέθανε την επόμενη ημέρα του τροχαίου, ενώ το 2χρονο αγοράκι εξακολουθεί εδώ και δύο βδομάδες να δίνει μάχη για τη ζωή του στην Εντατική.