Συναγερμός σήμανε σήμερα (7/2) στις Αρχές, καθώς άνδρας πυροβολήθηκε με καλάσνικοφ μέσα στο αυτοκίνητό του στην περιοχή της Μάνδρας.

Το όχημα δέχτηκε πυρά από καλάσνικοφ, ενώ το σώμα του άνδρα βρέθηκε απανθρακωμένο μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο πυρπολήθηκε από τους δράστες μετά από την εκτέλεση του θύματος. Κοντά στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε ένα καλάσνικοφ, που εκτιμάται πως πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε για να δολοφονηθεί ο άνδρας.

Ειδικότερα, το καλάσνικοφ βρέθηκε μέσα στο -λευκού χρώματος- αυτοκίνητο του θύματος και εκτιμάται ότι οι δράστες το πέταξαν μέσα για να καεί και αυτό μαζί με το όχημα.

Ο άνδρας, 59 ετών, ήταν γνωστός επιχειρηματίας, που κατά τις πρώτες πληροφορίες δραστηριοποιείτο στο εμπόριο κρέατος. Λίγο αργότερα, σε πολύ κοντινή απόσταση από το τόπο του εγκλήματος, εντοπίστηκε ακόμη ένα καμένο όχημα, που εκτιμάται ότι το χρησιμοποίησαν οι δράστες της επίθεσης και ότι το έκαψαν οι ίδιοι για να σβήσουν τα ίχνη τους.

Το άγριο έγκλημα, μαφιόζικου τύπου, έγινε στην οδό Αγίας Αικατερίνης. Κάτοικοι της περιοχής ήταν αυτοί που κάλεσαν την Άμεση Δράση, όταν άκουσαν τις ριπές των όπλων. Όταν βγήκαν στον δρόμο, είδαν το αυτοκίνητο του θύματος τυλιγμένο στις φλόγες. Επί τόπου μετέβησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Είχαν δολοφονήσει και τη σύζυγό του

Το 2018, δε, είχε δολοφονηθεί η σύζυγος του θύματος, στην ίδια περιοχή. Τότε, επίσης γινόταν λόγος για μαφιόζικη εκτέλεση. Στην ΕΛ.ΑΣ., ήδη εξετάζουν το ενδεχόμενο σύνδεσης των δυο εγκλημάτων.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη εντοπίσει αρκετούς κάλυκες δίπλα στο αυτοκίνητο του επιχειρηματία, ενώ σημειώνεται ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο και ότι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Ο δρόμος έχει αποκλειστεί από δυνάμεις της αστυνομίας.

Φωτογραφία του αυτοκινήτου του θύματος:

Το καμένο αυτοκίνητο του θύματος

Στη σχετική ανάρτησή του, το Πυροσβεστικό Σώμα ανέφερε: «Σορός αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, επί της οδού Αγίας Αικατερίνης στη Μάνδρα Αττικής. Επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα».