Ο Σπύρος Μπιμπίλας προσκεκλημένος στην εκπομπή «Δύο στις 10» στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο γνωστός ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών πήρε σαφή θέση απέναντι στην εκκλησία.

Νομίζω ότι η εκκλησία είναι λάθος αυτή τη στιγμή

«Εγώ δεν το έχω πάει ακόμα το κείμενο της εκκλησίας (σ.σ. σαν βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας), αλλά να σας πω κάτι; Δεν θα το διαβάσω καθόλου. Δεν με αφορά. Νομίζω ότι η εκκλησία είναι λάθος αυτή τη στιγμή».

Η εκκλησία να κοιτάξει τους πιστούς

«Η πολιτεία θα κοιτάξει τους πολίτες της και νομοθετεί. Άρα η πολιτεία είναι υπεύθυνη για τα δικαιώματα των πολιτών. Η θρησκεία είναι άλλο πράγμα. Εδώ είμαστε ένα από τα τέσσερα κράτη της Ευρώπης όπου η εκκλησία είναι ακόμα αλληλένδετη με το κράτος. Αυτό είναι τελείως λάθος. Οι εκκλησίες και οι θρησκείες είναι κάτι ξεχωριστό από το κράτος».

«Εγώ ξέρετε ότι είμαι ένας άθρησκος άνθρωπος, επομένως δεν με ενδιαφέρει τι λέει η εκκλησία. Με ενδιαφέρει τι λέει μια κοινωνική ομάδα, που μπορεί να είναι στην εκκλησία, αλλά δεν θα δώσω σημασία στις αποφάσεις που παίρνει η Ιερά Σύνοδος. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Με ενδιαφέρει τι λέει η πολιτεία» εξήγησε, εν συνεχεία, ο Σπύρος Μπιμπίλας στο μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.