Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο που έγινε η δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στις εικόνες φαίνεται το σημείο όπου ο δράστης ή οι δράστες τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό προκαλώντας σημαντικές φορές στον αγωγό.

Βόμβα σε βάθος 50 μέτρων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ που παρουσίασε το βίντεο η εταιρεία που διαχειρίζεται το έργο ξεκίνησε αυτοψία και διαπίστωσε ότι τοποθετήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε βάθος 50 μέτρων που κατέστρεψε το τσιμεντόστρωμα του αγωγού.

Δείτε το βίντεο

Ο Περιφερειάχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς κατέθεσε μήνυση στην εισαγγελία Πειραιά για τη δολιοφθορά και ταυτόχρονα διατάχθηκε εισαγγελική παρέμβαση για τη διερεύνηση της υπόθεσης καθώς είναι η τέταρτη φορά που βρίσκεται στο στόχαστρο ο αγωγός.

Το ζήτημα απασχόλησε και το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε το σώμα για τα πορίσματα των αρμόδιων υπηρεσιών και για τις επικείμενες νομικές ενέργειες της διοίκησης.

«Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα παίζουν με την υγεία των πολιτών είναι γελασμένοι. Όλα θα βγουν στο φως» δήλωσε μετά την κατάθεση της αναφοράς ο Περιφερειάρχης Αττικής, τονίζοντας ότι γνωστοποίησε στην Εισαγγελία κάθε διαθέσιμο στοιχείο, ζητώντας προκαταρκτική εξέταση για να αποκαλυφθούν όλοι όσοι εμπλέκονται στο ζήτημα.