O Χάμιλτον θα τρέχει από το 2025 με την ομάδα που πάντα ονειρευόταν, τη Ferrari. Η είδηση που έσκασε χθες, επιβεβαιώθηκε και από τον διευθυντή της Mercedes, Τότο Βολφ, που ανακοίνωσε ότι ο Λιούις Χάμιλτον φεύγει από τη γερμανική ομάδα, μετά από 11 χρόνια και έχοντας κατακτήσει έξι πρωταθλήματα, ενώ αργά το βράδυ η Ιταλική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του μέσω των σόσιαλ μίντια!

Η αρχική πληροφορία ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε, όταν εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Mercedes F1 στο Μπράκλεϊ, ενημερώθηκαν απ’ τους ανθρώπους της ομάδας πως ο Βρετανός πιλότος αποχωρεί στο τέλος του 2024.

Το συμβόλαιο του Χάμιλτον με τη Mercedes πρόκειται να λήξει στο τέλος του 2025, οπότε για φέτος ο Χάμιλτον θα πρέπει να τρέχει για τελευταία χρονιά σε ηλικία 39 ευρώ με τη Mercedes.

Το νέο του συμβόλαιο με τη Ferrari να σπάει κάθε ρεκόρ και αγγίζει τα 70 εκατομμύρια ευρώ! Σαφώς, ο λόγος της μετακίνησης του στη Ferrari είναι η επιθυμία του να κερδίσει ένα ακόμη τίτλο, τον όγδοο και να στεφθεί στην ιστορία της F1 ως ο πιλότος με τα περισσότερα κύπελλα, προσπερνώντας και τον Σουμάχερ.

Ο ίδιος χθες το βράδυ δήλωσε ότι: “Είχα 11 εκπληκτικά χρόνια με αυτή την ομάδα και είμαι τόσο χαρούμενος για όσα πετύχαμε μαζί”.  “Η Mercedes ήταν μέρος της ζωής μου από τότε που ήμουν 13 ετών. Είναι το μέρος στο οποίο μεγάλωσα, συνεπώς η απόφασή μου να φύγω ήταν μία από τις δυσκολότερες που έλαβα ποτέ.

Η αντίδραση της αγοράς, μάλιστα, δείχνει τη σημασία του deal.

Πριν καν υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις από Mercedes και Ferrari, η τιμή μετοχής της ιταλικής εταιρείας αυξήθηκε από τα 346,78 δολάρια, στα 384. Όλα αυτά στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

O Βρετανός πιλότος συνεχίζει να οδηγεί με τις «μπαταρίες» ενός 20χρονου, αλλάζει στρατηγική με σύμβουλο την μοναδική δεξαμενή εμπειριών και πραγματοποιεί τα όνειρα του εντός και εκτός πίστας χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι μια μηχανή…αδρεναλίνης και ονειρεύεται ένα πρωτάθλημα με πιλότους από όλο τον κόσμο, με μαύρους που θα έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις δυνατότητες.

Γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου του 1985, στο Στίβενεϊτζ της Αγγλίας και οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν 2 ετών. Έζησε με τη μητέρα του και σε ηλικία οκτώ ετών ξεκίνησε να τρέχει σε αγώνες καρτ έχοντας στο δεξί του χέρι τον μπαμπά του. Στη Formula1 μπήκε το 2007! Bρίσκεται στην κορυφή των πιλότων με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του αθλήματος. Το 2021 προσπέρασε τον κορυφαίο έως τότε, Μίκαελ Σουμάχερ με τις 91 νίκες, ενώ, δεν αποκλείεται στο εγγύς μέλλον να καταρρίψει και άλλα ρεκόρ. Συνολικά έχει πετύχει 103 νίκες.  Όπως ο ίδιος αναφέρει θα εγκαταλείψει τα γκραν πρι όταν σταματήσει να νιώθει νέος! Ίσως να προσπεράσει και τον Φερνάντο Αλόνσο που στα 42 του σκέφτεται το επόμενο πρωτάθλημα.

Έχει φρενάρει στα επτά πρωταθλήματα και ο  Χάμιλτον θα φύγει μόνο όταν κατακτήσει ένα ακόμη τίτλο, για να είναι και ο πιλότος με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην ιστορία του αθλήματος.  Τα δίδυμα τατουάζ στο χέρι του κρύβουν  ένα μυστικό: Γράφουν την λέξη Loyalty, που σημαίνει αφοσίωση, προσήλωση στον στόχο.