Ο εντοπισμός της σορού του Μπάμπη Κούτσικου το μεσημέρι της Δευτέρας, δεν έφερε και την ολοκλήρωση των ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση της δολοφονίας του 31χρονου από το Μεσολόγγι.

Την ώρα που ο βασικός κατηγορούμενος, ο 50χρονος κρεοπώλης που ήταν το τελευταίο πρόσωπο που είδε ζωντανό τον Μπάμπη, οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, οι αστυνομικοί συνεχίζουν την αναζήτηση για δύο στοιχεία που θα είναι αυτά που θα «κλειδώσουν» χωρίς αμφισβήτηση την ενοχή του κατηγορουμένου.

Αυτά είναι το όπλο της δολοφονίας και το κινητό τηλέφωνο του θύματος, τα οποία εξακολουθούν να αναζητούν οι αστυνομικοί.

Στο νερό…

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να «χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή στο εκκλησάκι της Ευαγγελίστριας όπου βρέθηκε η σορός του Μπάμπη, προκειμένου να εντοπίσουν τα δύο αντικείμενα.

Όπως εκτιμούν, ο δράστης της δολοφονίας τα έχει πετάξει σε κάποιο κοντινό σημείο. «Πιστεύουμε ότι βρίσκονται στο νερό» τονίζουν αστυνομικές πηγές μιλώντας στο in για την αναζήτηση του κινητού τηλεφώνου που είχε μαζί του το θύμα, αλλά και του όπλου με το οποίο πυροβολήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι σε τσέπη του θύματος βρέθηκαν φυσίγγια ίδια με αυτό που δέχθηκε στο στήθος, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι πυροβολήθηκε από τη δική του καραμπίνα.

Πώς… μίλησε η κάρτα SIM

Μπορεί οι αστυνομικοί να μην είχαν στα χέρια τους το κινητό του Μπάμπη Κούτσικου, ωστόσο κατάφεραν να βρουν κάποια στοιχεία για τα δεδομένα που βρίσκονταν στο κινητό του.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και ένα παλαιότερο αντίγραφο της κάρτας SIM που κατάφεραν να λάβουν στα χέρια τους.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., το αντίγραφο αυτό προσκόμησε στους αστυνομικούς ένα συγγενικό πρόσωπο του Μπάμπη, βοηθώντας σημαντικά στην έρευνα της υπόθεσης.

Μέσω αυτής, οι αστυνομικοί στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να βρουν κρίσιμα στοιχεία για τα δεδομένα που κατέγραφε το κινητό τηλέφωνο του Μπάμπη Κούτσικου τις ώρες πριν δολοφονηθεί.

Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν και το κρυφό χαρτί που είχαν απέναντι στα όσα υποστήριζε ο 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος όποτε οι αστυνομικοί του παρουσίαζαν κάποιο νέο στοιχείο άλλαζε στάση και δικαιολογίες προκειμένου να υποστηρίξει ότι δεν θυμόταν τι έγινε για περίπου μία ώρα το βράδυ της εξαφάνισης του 31χρονου.