Τρεις οδηγοί συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα (24/1) να πραγματοποιούν κόντρες στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου αναπτύσσοντας ταχύτητες άνω των 140χλμ με το όριο ταχύτητας στην περιοχή να είναι τα 60χλμ ανά ώρα.

Το περιστατικό καταγράφηκε μόλις λίγες ώρες μετά και μερικά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που σημειώθηκε χθες το βράδυ το τραγικό δυστύχημα λόγω υπερβολικής ταχύτητας στη Βούλα επί της Παραλιακής με τραγικό απολογισμός δύο 19χρονια παιδιά νεκρά και άλλα δύο τραυματισμένα.

Οι τρεις οδηγοί

Οι τρεις οδηγοί που συνελήφθησαν, ηλικίας ηλικίας 19, 31 και 34 ετών εντοπίστηκαν από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, να πραγματοποιούν αυτοσχέδιο μεταξύ τους αγώνα αναπτύσσοντας ταχύτητα πέραν του επιτρεπομένου ορίου.

Πάνω από 140χλμ

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε μέσω φορητής Ειδικής Ηλεκτρονικής Τεχνικής συσκευής (radar) να κινούνται με ταχύτητες άνω των 140 χλμ/ώρα αντί του ανωτάτου επιτρεπομένου ορίου των 60 χλμ/ώρα, πραγματοποιώντας αυτοσχέδιο μεταξύ τους αγώνα και εκτελώντας συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα την πρόκληση κινδύνου για τους λοιπούς χρήστες της οδού ενώ ένας εκ των οδηγών προέβη σε διαδοχική παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Μετά την ακινητοποίησή τους και κατά τον διενεργηθέντα τροχονομικό έλεγχο, διαπιστώθηκαν -κατά περίπτωση- λοιπές παραβάσεις της τροχαίας νομοθεσίας (φιμέ υαλοπίνακες, ηχορύπανση, μη χρήση φλας).

Τα εμπλεκόμενα οχήματα όπως φαίνονται στις παραπάνω φωτογραφίες κατασχέθηκαν, στους οδηγούς αυτών επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις (διοικητικά πρόστιμα, αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας και άδειες οδήγησης) και με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες για επικίνδυνη οδήγηση οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.