Τα αίτια, που οδήγησαν την 39χρονη να δολοφονήσει τον 43χρονο ξυλουργό στη Χαλκίδα, αναζητούν οι Αρχές.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος και προσωπικός φίλος του άτυχου άντρα, Αθανάσιος Τάρτης, υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε ουδέποτε δεσμός μεταξύ της κατηγορουμένης και του 43χρονου και τονίζει ότι το αίτιο του εγκλήματος πρέπει να αναζητηθεί στην κακοποίηση από τον σύζυγο της, που φέρεται να υφίστατο η ίδια τα τελευταία χρόνια.

«Τίποτα δεν την βασάνιζε 15 χρόνια, τίποτα απολύτως. Είναι μια δικαιολογία που εφευρέθηκε για να καλύψει την πράξη της. Τα σενάρια δημιουργούνται για να καλύψουν τα αδικαιολόγητα. Ουδέποτε υπήρξε δεσμός ούτε σχέση του θύματος με την 39χρονη», δηλώνει ο κ. Τάρτης στον ΑΝΤ1.

Και προσθέτει: «Δεν έχει λογική αυτό που λέει η 39χρονη, γιατί αλλιώς δεν θα πήγαινε εκείνη και ο άντρας της στον γάμο του θύματος. Δεν είχε πάει όλο το χωριό, ήταν λίγοι οι καλεσμένοι, ανάμεσα στους οποίους η 39χρονη και ο άνδρας της».

«Τα τελευταία 2-3 χρόνια ξεκίνησε η συστηματική κακοποίηση της»

Χθες (22/1) ο δικηγόρος αποκάλυψε ότι το θύμα μαζί με την σύζυγο του, έξι μήνες μετά τον γάμο τους, πήγαν στο γραφείο του ζητώντας να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα στην 39χρονη, επειδή παρενοχλούσε τον 43χρονο κι εκείνος τους πρότεινε αντί αυτού να ενημερώσουν τον σύζυγο της, ο οποίος ήταν προσωπικός φίλος του 43χρονου, όπως και έγινε.

Σήμερα, ο ίδιος επισημαίνει ότι «δυστυχώς, φαίνεται μετά την ειδοποίηση του συζύγου της από το θύμα ότι “φίλε, πρόσεξε την γυναίκα σου”, ξεκίνησε η κακοποίηση της 39χρονης. Άκουσα από την μάνα της κατηγορούμενης ότι από τότε, τα τελευταία 2-3 χρόνια, ξεκίνησε η συστηματική κακοποίηση της 39χρονης από τον σύζυγο της. Μόνη της το είπε η μητέρα της δράστιδος. Ο πατέρας της μιλούσε για “μαυρισμένα μάτια” και τέτοια».

«Δεν υπάρχει κανένα μυστικό που να συνδέει τους δύο. Φαίνεται ότι αυτή η συστηματική κακοποίηση από τον σύζυγο της οδήγησε να εκδικηθεί το άτυχο θύμα, γιατί αυτός ήταν που την “κάρφωσε” στον σύζυγο της για τις πιέσεις που του ασκούσε», καταλήγει.

Στον ανακριτή αύριο η 39χρονη

Σημειώνεται ότι η 39χρονη δράστρια κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας ενώ της έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία και τώρα προετοιμάζει την απολογία της, καθώς αύριο (24/1) αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Οι Αρχές πλέον αναζητούν το κίνητρο που «όπλισε» το χέρι της γυναίκας και «βάζουν» στο μικροσκόπιο τις επικοινωνίες των δύο προσώπων.

Η αστυνομία έχει ζητήσει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τόσο στο κινητό της 39χρονης όσο και στο κινητό του 43χρονου, καθώς θεωρεί πως από εκεί μπορεί να προκύψουν στοιχεία κομβικής σημασίας όσον αφορά τον λόγο που η δράστρια έστησε καρτέρι θανάτου στο θύμα.

«Ό,τι έχω να πω θα τα πω στον ανακριτή», επιμένει να λέει η ίδια. Λίγο καιρό πριν, η 39χρονη είχε εκμυστηρευτεί στους γονείς της πως είχε συμβεί ένα περιστατικό μεταξύ εκείνης και του 43χρονου που την στιγμάτισε και δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει.

Ο πατέρας της ισχυρίστηκε την Κυριακή (21/1) ότι ο 43χρονος είχε βιάσει την κόρη του και πως το τελευταίο διάστημα διέδιδε ανυπόστατες φήμες στο χωριό ότι έχουν ερωτικές σχέσεις.

Ωστόσο, η 39χρονη κατηγορούμενη διαψεύδει τα λεγόμενά του και ξεκαθαρίζει ότι ποτέ δεν μίλησε στους γονείς της για βιασμό.