Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο πόνος και το πένθος ανθρώπων που βίωσαν την τραγωδία παραμένουν τα ίδια, όπως εκείνες τις ημέρες.

Η νέα σειρά του MEGA Famagusta μιλά για την περιπέτεια που έζησαν οι άνθρωποι της Κύπρου το 1974 και την αγωνία που έχουν ακόμα και σήμερα για να μάθουν τι απέγιγαν οι δικοί τους άνθρωποι.

Η γυναίκα σύμβολο

Ένα από τα σύμβολα της εισβολής στην Κύπρο είναι η Χαρίτα Μάντολες. Μια γυναίκα που έγινε μάρτυρας της εν ψυχρώ εκτέλεσης έξι μελών της οικογένειάς της από Τούρκους στρατιώτες.

Ο χρόνος για την Χαρίτα Μάντολες «πάγωσε» το καλοκαίρι του ’74. Έκτοτε, δεν έπαψε ποτέ να αναζητά τους νεκρούς της και να μιλά για τα τραγικά γεγονότα του πολέμου.

«Ήταν μεγάλη η συγκίνηση να ακούω την ιστορία μου. Δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει. Και τώρα είναι σαν να είμαι εκεί» τόνισε η Χαρίτα Μάντολες, η οποία συνεχάρη την παραγωγή της σειράς για το Famagusta.

«Είναι σημαντικό να ακουστεί η φωνή της Κύπρου» συμπλήρωσε η Χαρίτα Μάντολες.

Η ερμηνεία της Δέσποινας Μπεμπεδέλη

Την Χαρίτα Μάντολες ενσαρκώνει στη σειρά Famagusta η χαρισματική Δέσποινα Μπεμπεδέλη, η οποία καταφέρνει να μεταφέρει μέσα από τον τηλεοπτικό φακό το πένθος της Μάντολες και να κάνει τους θεατές να αισθανθούν τον πόνο των Κυπρίων που έζησαν την εισβολή.

«Η Χαρίτα Μάντολες είναι πρόσωπο μυθικό για την Κύπρο. Είχα την τιμή να την ερμηνεύσω στην τηλεόραση, είναι μεγάλη στιγμή για την καριέρα μου. Το καταγράφω με ευγνωμοσύνη και τιμή» σημείωσε η Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

Με την συγκλονιστική ιστορία της Μάντολες ξεκινάει το ντοκιμαντέρ του ήρωα της σειράς, Μάικλ σχετικά με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Κάπως έτσι ξεδιπλώνεται το κουβάρι της ιστορίας και οι σοκαριστικές μαρτυρίες όσων έζησαν τα γεγονότα του 1974.