Παρατείνεται η αγωνία στο Μεσολόγγι για την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη, καθώς ο 50χρονος κρεοπώλης, που συνελήφθη για την υπόθεση και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό.

Σημειώνεται πως αύριο ο κατηγορούμενος θα βρεθεί ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, με την οικογένεια του αγνοούμενου να ελπίζει να δώσει το παραμικρό στοιχείο που θα αποκαλύψει την τύχη του ανθρώπου τους.

«Αύριο αναμένεται να απολογηθεί ο κατηγορούμενος κρεοπώλης. Μέχρι και την τελευταία φορά που εξετάστηκε από τους αστυνομικούς  δεν θέλησε να δώσει απαντήσεις για τα στοιχεία που του παρουσίασαν και για τα δεδομένα που έχει η αστυνομία μετά την έρευνα που έγινε» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Για την αστυνομία παραμένει άγνωστο το κίνητρο της ανθρωποκτονίας, αν έχει τελεστεί από αυτόν τον άνθρωπο. Φυσικά, συνεχίζεται η έρευνα καθώς δεν έχει βρεθεί ίχνος του 31χρονου στα σημεία που ψάχναμε στην ευρύτερη περιοχή» προσέθεσε η ίδια, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται πως στη μαραθώνια κατάθεση που έδωσε, ο κρεοπώλης δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για τις αντιφάσεις που διαπιστώθηκαν και τα κενά μνήμης που ο ίδιος επικαλέστηκε, ωστόσο, ακολούθησε την ίδια γραμμή χωρίς να δώσει εξηγήσεις.

Μάλιστα, άλλος ένας από τους ισχυρισμούς του καταρρίπτεται επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τη θέση του ως βασικός κατηγορούμενος.

Συγκεκριμένα, οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στον 50χρονο έδειξαν ότι εκείνο το βράδυ που εξαφανίστηκε ο Μπάμπης δεν είχε κάνει χρήση ουσιών και συγκεκριμένα κάνναβης όπως ισχυριζόταν.

Η μαραθώνια ανάκριση

Οι Αρχές ανέκριναν τον 50χρονο για 16 ώρες. Ωστόσο, εκείνος δεν είπε το παραμικρό, δεν αποκάλυψε πού βρίσκεται ο Μπάμπης, δεν απάντησε σε καμία ερώτηση. Αρνήθηκε ακόμα και τα ντοκουμέντα.

  • Αστυνομικός: Μας λες ότι πήγαινες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση και μετά κάνεις αναστροφή. Το βλέπεις;
  • Κατηγορούμενος: Δεν είμαι εγώ.
  • Αστυνομικός: Βλέπεις το αμάξι; Κινείται προς τον δρόμο. Δες και την πινακίδα στο ζουμ.
  • Κατηγορούμενος: Δεν είμαι εγώ.
  • Αστυνομικός: Δες τα στοιχεία.
  • Κατηγορούμενος: Δε θυμάμαι.

Η κάμερα ασφαλείας

Εν τω μεταξύ, βίντεο από κάμερα ασφαλείας μίνι μάρκετ λειτουργεί ως αδιάψευστος μάρτυρας στην υπόθεση της εξαφάνισης.

Σε αυτό, φαίνεται ο 50χρονος κρεοπώλης λίγη ώρα αφότου χάθηκαν τα ίχνη του φίλου του, να πηγαίνει στο κατάστημα της περιοχής και να αγοράζει ένα ρολό χαρτί κουζίνας.

Όπως φαίνεται καθαρά από το βιντεοληπτικό υλικό, ο κατηγορούμενος είναι ιδιαίτερα ανήσυχος, βιαστικός, κοιτάζει διαρκώς προς το αυτοκίνητό του και πετάει τα χρήματα στον πάγκο.

«Είμαστε από το ίδιο χωριό. Τον ήξερα. Καλό παιδί ακουγόταν ότι ήταν. Αν έκανε κάτι τέτοιο και τον σκότωσε όπως λένε ας πληρώσει με τον χειρότερο τρόπο. Και ο αδελφός μου να ήταν, αυτό θα έλεγα. Να τον πάρουνε μακριά και να μην ξαναδεί την Αιτωλοακαρνανία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια στο MEGA.

«Πρόκειται για μία πράξη που συμμετέχουν πολλοί δράστες»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του αγνοούμενου μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!»  για τις απαντήσεις που έδωσε στις Αρχές ο κατηγορούμενος.

«Εμείς, από την πρώτη στιγμή, εκφράσαμε την άποψη πως πρόκειται για μία πράξη που συμμετέχουν πολλοί δράστες. Δεν πιστεύω πως μέσα σε 50 λεπτά ο άνθρωπος αυτός μπορούσε να το κάνει. Και το καταγγείλαμε. Δικαίωση για την οικογένεια δεν είναι μόνο να μπουν στη φυλακή οι δράστες αλλά να εντοπιστεί αυτός ο άνθρωπος», είπε αρχικά, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τις εξελίξεις των ερευνών.

«Οι έρευνες συνεχίζονται, εθελοντές είναι στην πόλη. Υπάρχει μία ομάδα μετά από δικό μας αίτημα, η οποία είχε χρησιμοποιηθεί και στο δυστύχημα στα Τέμπη, και ήδη από χθες έχουν μεταβεί σε συγκεκριμένα σημεία, ακόμα και πηγάδια. Θέλω να πιστεύω πως αύριο αυτός ο άνθρωπος θα πει κάτι παραπάνω. Έχουμε μία μάνα και αδελφή που δεν μπορεί να αγαλλιάσει η ψυχή τους και έναν άνθρωπο που απαντά με ‘όχι’. Πιστεύω πως θα έχουμε εκπλήξεις στο μέλλον».