Πληθαίνουν οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τη άγρια δολοφονία στη Χαλκίδα, όπου μια 39χρονη, ο οποία παρενοχλούσε ερωτικά έναν 43χρονο, σκότωσε τον άνδρα με δύο μαχαίρια. «Είμαι συντετριμμένη. Ήξερα ότι αυτή η γυναίκα παρενοχλούσε στο παρελθόν τον άντρα μου, δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο», είπε η σύζυγος του θύματος στους αστυνομικούς.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Αθανάσιος Τάρτης, και ο δικηγόρος της 39χρονης, Θέμης Κωντσιλίδης, μίλησαν στο MEGA για το στυγερό έγκλημα. Ο κ. Τάρτης είπε ότι οι παρενοχλήσεις ξεκίνησαν τέλη 2021-αρχές 2022, λίγο μετά τον γάμο του θύματος με την σύζυγό του:

«Τέλος του 2021-αρχές του 2022 ήρθε στο δικό μου γραφείο το σημερινό θύμα προσπαθώντας να βρει λύση στις απειλές που δεχόταν από την σημερινή δράστιδα. Εγώ ο ίδιος είδα στο κινητό του θύματος που του είχε στείλει μήνυμα και του έλεγε: ΄΄αν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει καμία΄΄».

Η οικογένεια της 39χρονης είχε ενημερωθεί για την παρενόχληση που ασκούσε η 39χρονη σε βάρος του θύματος. «Για την παρενόχληση αυτή ήταν ενήμερη η γυναίκα του θύματος και μετά από δική μου συμβουλή ενημερώθηκε και ο κολλητός φίλος του θύματος και σύζυγος της νυν δράστιδος. Η παρενόχληση ήταν ερωτικού περιεχομένου».

«Πολύ σωστά οργανωμένη επίθεση»

«Μετά από παρέμβαση του συζύγου της και φίλου του θύματος στο παρελθόν, σταμάτησε τις παρενοχλήσεις. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών ψυχράνθηκαν για λίγο καιρό, γύρω στο 6μηνο. Όμως μετά ομαλοποιήθηκαν οι σχέσεις τους. Οι δύο γυναίκες δεν είχαν καθόλου σχέσεις μεταξύ τους», συμπλήρωσε.

Από τότε μέχρι και σήμερα, δεν είχε υπάρξει καμία άλλου είδους επαφή ή παρενόχληση, είπε η γυναίκα του θύματος στον κ. Τάρτη. O πατέρας της δράστιδος διαψεύδει ότι υπήρχε σχέση μεταξύ του 43χρονου με την 39χρονη, τόνισε ο δικηγόρος. Το θύμα είχε αναγκαστεί να μετακομίσει στην Χαλκίδα από το χωριό όπου διέμενε, προκειμένου να αποφύγει την 39χρονη, σύμφωνα με τον κ. Τάρτη.

«Όλες οι μαχαιριές ήταν πισώπλατες. Η 39χρονη έφυγε το πρωί από το χωριό, πήρε 2 μαχαίρια μαζί της -μη τυχόν και δεν της φθάσει το ένα- ήρθε στην Χαλκίδα, αφού είχε παρακολουθήσει όλες τις κινήσεις του 43χρονου και γνωρίζοντας τα ωράριά του.

Κρύφθηκε πίσω από το αυτοκίνητο του θύματος. Ήταν μία πολύ σωστά οργανωμένη επίθεση που δείχνει έναν άνθρωπο με ιδιαίτερη οξυδέρκεια και πολύ καλό σχεδιασμό, πράγμα που σημαίνει ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», περιέγραψε.

«Μιλάμε για έναν άνθρωπο πολύ πιεσμένο»

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της 39χρονης διέψευσε ότι η εντολέας είχε πρόβλημα με εξαρτήσεις, λέοντας ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις της βγήκαν καθαρές. Για την κατάστασή της, σημείωσε: «Δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ψυχολογικά η κοπέλα δεν ήταν καλά. Μιλάμε για έναν άνθρωπο πολύ πιεσμένο, ο οποίος δυστυχώς δεν άντεξε». «Ήταν συνέχεια στο σπίτι με τα παιδιά της. Δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα στην κοινωνία και δεν ήταν παραβατικό στοιχείο», προσέθεσε.

Για το αν θα ομολογήσει την πράξη της, ο κ. Κωντσιλίδης είπε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα ως προς αυτό, βρέθηκε στον τόπο (του εγκλήματος) με αίματα, με τα μαχαίρια, δεν υπάρχει κάτι άλλο» Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου και σχολίασε ότι δεν πιστεύει πως θα αποφέρει κάτι, καθώς «δεν νομίζει ότι το θύμα και η δράστις είχαν επικοινωνία το τελευταίο διάστημα».

Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται τα κινητά τηλέφωνα του 43χρονου θύματος και της 39χρονης, προκειμένου να εντοπιστεί το κίνητρο της δολοφονίας. Μέσω των κινητών τηλεφώνων οι Αρχές θα μπορέσουν να δουν τα μηνύματα που έχουν ανταλλάξει, τι κλήσεις υπήρχαν μεταξύ τους, αλλά και να διαπιστωθεί εάν όντως το θύμα δεχόταν απειλές από την 39χρονη.

Το χρονικό

Η αστυνομία δέχθηκε το πρώτο τηλεφώνημα στις 7:55, από γειτόνισσα. Δύο λεπτά μετά τις 8:00, άνδρες της ομάδας Δίας έφτασαν επί τόπου στο σημείο όπου αντίκρυσαν τον 43χρονο αιμόφυρτο και την 39χρονη δίπλα στo σώμα του, έχοντας αίμα στα ρούχα της.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στον τόπο του εγκλήματος. Δίπλα στο σταθμευμένο αυτοκίνητο του θύματος, έξω από την πόρτα του οδηγού βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος.

Κάμερα κλειστού κυκλώματος έχει καταγράψει τον 43χρονο άνδρα να βγαίνει από το σπίτι του και να κατευθύνεται προς το αυτοκίνητό του. Ξαφνικά μια γυναίκα τον πλησιάζει και αρχίζει να τον μαχαιρώνει πισώπλατα μπροστά στα μάτια της συζύγου του που βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους.

«Δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα»

Η 39χρονη που βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή το πρωί της Κυριακής (21.01.24) για τη στυγερή δολοφονία, ζήτησε και πήρε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη. «Δεν ήταν σε καλή κατάσταση να μιλήσει, προσπαθεί να ηρεμήσει, να βάλει τη σκέψη της σε μία σειρά, για να μπορέσει να μιλήσει», δήλωσε ο δικηγόρος της 39χρονης έξω από τα δικαστήρια και συνέχισε:

«Πραγματικά, κι εμείς προσπαθούμε να καταλάβουμε πως ένας τόσο ήσυχος άνθρωπος, με δύο ανήλικα παιδιά, που δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα, προέβη σε αυτή την πράξη. Μόνο η ίδια ξέρει και περιμένουμε να μας το πει. Το τελευταίο τρίμηνο παρακολουθείται από ψυχίατρο», τόνισε.

Η 39χρονη, που κρατείται στην Ασφάλεια Χαλκίδας, φαίνεται χαμένη, με τους αστυνομικούς να μην μπορούν μέχρι στιγμής να επικοινωνήσουν μαζί της. «Έχει ρωτήσει μόνο για τα παιδιά της πως είναι και έχει δει τον σύζυγό της, τίποτα άλλο», είπε ο κ. Κονσιλίδης.