Με την πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης του Μπάμπη στο Μεσολόγγι ασχολήθηκε το «Φως στο Τούνελ» και η Αγγελική Νικολούλη στην πρώτη εκπομπή της χρονιάς.

Οι ελπίδες για να βρεθεί ζωντανός ο 31χρονος λιγοστεύουν όσο περνούν οι μέρες, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί ούτε το πτώμα άτυχου νεαρού, ενώ ο βασικός ύποπτος για την δολοφονία του δεν παραδέχεται τίποτα στις αρχές.

Το θρίλερ ξεκίνησε από το βράδυ της Πέμπτης 4 Γενάρη. Ο Μπάμπης είχε βρεθεί στο Μεσολόγγι για τις διακοπές των Χριστουγέννων αφού εργαζόταν σε εταιρεία φωτοβολταϊκών στην Ιταλία. Εκείνη την νύχτα είχε ραντεβού με τον κρεοπώλη φίλο του για να πάνε για κυνήγι όπως είχε πει ο ίδιος.

Ο κρεοπώλης ισχυρίστηκε ότι τον μετέφερε μέχρι ενός σημείο και ότι εκεί τον άφησε. Είπε ότι ο ίδιος επέστρεψε στο Μεσολόγγι αλλά κάμερες ασφαλείας τον διέψευσαν.

Πηγή εικόνας: anikolouli.gr

Πηγή εικόνας: anikolouli.gr

«Το παιδί είναι νεκρό δεν θα το βρουν»

Στο «Φως στο Τούνελ» μίλησε ο συγκρατούμενος του κρεοπώλη στα κρατητήρια της ασφάλειας Μεσολογγίου, ο οποίος είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου.

Ο συγκρατούμενος προσπαθούσε να «ψαρέψει» τον κρεοπώλη και να εκμαιεύσει πληροφορίες για τον 31χρονο Μπάμπη.

«Ξημερώματα Κυριακής ή Σάββατο, πήγα στο μπάνιο και τον άκουσα μέσα στον ύπνο του να λέει: ‘τι έκανες ρε…’. To πρωί τον ρώτησα γιατί είναι εκεί. Μου είπε ότι βρήκαν ένα μαχαίρι μέσα στο αυτοκίνητο και τον πήραν μέσα. Τον πλησίασα και μιλούσαμε».

«Έλεγε ότι το παιδί είναι νεκρό και ότι δεν πρόκειται να το βρουν».

Κύκλωμα χρυσοθηρίας

Η έρευνα του Τούνελ έφερε στο φως άγνωστα στοιχεία που δείχνουν ότι ο κρεοπώλης ενδιαφερόταν για ένα άλλο κυνήγι… Αυτό του κρυμμένου θησαυρού.

Οι σχετικές πληροφορίες έχουν φτάσει στις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές που «βλέπουν» κύκλωμα χρυσοθηρίας στην περιοχή, στην παγίδα του οποίου πρέπει να έπεσε ο άτυχος νέος.

Οι ερευνητές βρέθηκαν προ εκπλήξεων όταν ανακάλυψαν τι έψαχνε μέσω του κινητού του ο αγνοούμενος λίγες ώρες πριν τον εξαφανίσουν.

Αν και το κινητό του τηλέφωνο δεν έχει βρεθεί, κατάφεραν μέσω της παλιάς sim κάρτας του που εντόπισαν, να αποκτήσουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και στο ιστορικό των αναζητήσεων του.

Η τελευταία του αναζήτηση είχε τις εξής λέξεις κλειδιά: «σημάδια που πρέπει να προσέξω όταν ψάχνω κρυμμένους θησαυρούς».

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι αυτή η αναζήτηση κρύβει και το λόγο της συνάντησης μες στην νύχτα του αγνοούμενου με τον φερόμενο ως δράστη.

Πληροφορίες του Τούνελ λένε ότι ερευνούν ήδη κάποια άτομα που αποτελούσαν ομάδες αναζήτησης χρυσού. Ανάμεσα τους και ο κρεοπώλης. Πιστεύουν ότι παρέσυρε στο ραντεβού τον Μπάμπη, βγήκαν από το αυτοκίνητο, του επιτέθηκε και μετά τον εξαφάνισε.

Στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε και δεν ήταν πλυμένο, το αίμα που βρέθηκε ανήκει σε ζώο.

Η κάμερα που τον προδίδει

Η καθαρή εικόνα από κάμερα ασφαλείας σε μινι μάρκετ στο Μεσολόγγι που κατέγραψε τον φερόμενο ως δράστη, «μίλησε». Μπήκε με το τσιγάρο στο στόμα, ιδιαίτερα ταραγμένος και βιαστικός. Πήρε το χαρτί κουζίνας, πέταξε τα χρήματα στον πάγκο κι έφυγε.

Στους αστυνομικούς υποστήριξε ότι θα έκανε καθαριότητα στο σπίτι του γιατί θα το έβλεπαν κάποιοι υποψήφιοι ενοικιαστές, αφού σκόπευε να το νοικιάσει.

«Δεν θα συγχωρέσω τον αδερφό μου…»

Η εκπομπή βρέθηκε στο πατρικό σπίτι του αγνοούμενου και στο δωμάτιό του. Η αδερφή του Χριστίνα έδειξε στη ρεπόρτερ  τα προσωπικά του αντικείμενα που είχε αφήσει πίσω.

«Τα κυνηγετικά του ρούχα και τα φυσίγγια του είναι εδώ. Πώς πήγε για κυνήγι;! Έχει αφήσει πίσω το πορτοφόλι του με την ταυτότητα και τις κάρτες του, τα μοναδικά παπούτσια που είχε για κυνήγι αλλά και τις δύο βαλίτσες με τα ρούχα του μιας και την Κυριακή πετούσε για Ιταλία όπου και έμενε. To μοναδικό που πήρε είναι το όπλο του. Ίσως πήγαινε να πάρει τα χρήματα που του χρωστούσε και πήρε το όπλο για προστασία…» λέει αναστατωμένη.

Η αδερφή του αγνοούμενου λίγο αφού χάθηκαν τα ίχνη του, έψαξε να βρει τον άνθρωπο που ήταν μαζί του μήπως της δώσει κάποιο στοιχείο.

«Είδα ότι ήταν φίλος με ξάδερφο μου. Αφού μίλησαν μου είπε ότι τον πήρε από το σπίτι, τον άφησε στην παλαιά εθνική Οδό, στο ύψος των ΤΕΙ και από εκεί θα περνούσε κάποιος άλλος φίλος του να πάνε για κυνήγι αλλά δεν ήξερε ποιος. Μετά που έμαθα από την μητέρα μου ότι αυτός χρωστάει στον αδερφό μου ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, κατευθείαν το μυαλό μου πήγε στο κακό. Θεωρώ ότι αυτό είναι το μοναδικό κίνητρο στην υπόθεση και πιστεύω ότι και κάποιοι άλλοι ξέρουν αλλά δεν μιλάνε…» Με δάκρυα στα μάτια λέει στο «Τούνελ» πως δεν θα συγχωρέσει τον αδερφό της που δεν της είχε πει κάτι για το χρηματικό ποσό που είχε δώσει.

«Ίσως θα είχα προλάβει αυτό που έγινε αν μου το χε πει. Σίγουρα θα του έλεγα κάτι και δεν θα το άφηνα να περάσει έτσι…»