Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο παλάτι του Μπάκιγχαμ με την κατάσταση της υγείας της Κέιτ Μίντλετον αλλά και με τον βασιλιά Κάρολο Γ’ που πρόκειται να πάει στο νοσοκομείο για θεραπεία του προστάτη.

Η βασίλισσα Καμίλα της Βρετανίας αποφάσισε να καθησυχάσει τον λαό της γηραιάς αλβιώνος για την κατάσταση της υγείας του. Όπως έγινε γνωστό, ο βασιλιάς Κάρολος θα νοσηλευτεί την επόμενη εβδομάδα για να υποβληθεί σε χειρουργείο μετά τη διάγνωση των γιατρών ότι έχει υπερπλασία προστάτη.

«Ο σύζυγός μου είναι καλά, σας ευχαριστώ πολύ. Ανυπομονεί να επιστρέψει στη δουλειά», δήλωσε η βασίλισσα Καμίλα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Αμπερντίν της Σκωτίας.

Εκτός καθηκόντων οι τρεις σταρ του παλατιού

Με την πριγκίπισσα της Ουαλίας να απέχει από τα βασιλικά της καθήκοντα για τουλάχιστον τρεις μήνες και τον βασιλιά Κάρολο επίσης απών από δημόσιες εμφανίσεις τουλάχιστον για μερικές ημέρες, ο κλήρος πέφτει στον πρίγκιπα Γουίλιαμ να επιτελέσει το βασιλικό έργο.

Ωστόσο, η ανακοίνωση του παλατιού του Κένσινγκτον ανέφερε χθες πως ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έχει ακυρώσει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις του, καθώς θέλει να βρίσκεται στο πλευρό της συζύγου του τόσο στο νοσοκομείο όσο και κατόπιν στο σπίτι τους, ενώ προς το παρόν έχει αναλάβει τα καθήκοντα ανατροφής των παιδιών τους.

Η απουσία, λοιπόν, των τριών ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας από τα καθήκοντά τους είναι κάτι που επισημαίνεται από τους Βρετανούς σχολιαστές, οι οποίοι σημειώνουν επίσης πως είναι ανήκουστο το παλάτι να προχωρά σε σχεδόν ταυτόχρονη δημοσιοποίηση ιατρικών θεμάτων για βασιλικά μέλη.

Όπως φαίνεται όμως, το κενό της Κέιτ Μίντλετον, του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του βασιλιά Καρόλου θα καλύψουν τώρα η πριγκίπισσα Άννα, αδελφή του βασιλιά, καθώς και ο μικρότερος αδελφός του Καρόλου, πρίγκιπας Έντουαρντ, με τη σύζυγό του Σόφι.