Συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της τοπικής κοινότητας Πλουτοχώρι, του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων της Ηλείας, για τον εντοπισμό του 45χρονου οδηγού αυτοκινήτου που παρασύρθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας από ορμητικά νερά χειμάρρου.

Οι έρευνες των ανδρών της 6ης ΕΜΑΚ, αλλά και των πυροσβεστών, επικεντρώνονται σε όλο το μήκος του χειμάρρου της Κόβιτσας, όπου αν και έχει υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων, υπάρχουν πολλά φερτά υλικά.

Επίσης, πραγματοποιούνται, τόσο προς την περιοχή του ποταμού Αλφειού, όσο και στις εκβολές του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ένας πυροσβέστης, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες, τραυματίστηκε ελαφρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα στο οποίο επέβαινε, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, αναποδογύρισε και ο ίδιος χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το χρονικό

Ο 45χρονος άνδρας φαίνεται να επιχείρησε να διασχίσει το γεφύρι στην είσοδο του χωριού την ώρα της ισχυρής βροχόπτωσης, έχοντας μαζί του στο αυτοκίνητο την αρραβωνιαστικιά του, η σορός της οποίας έχει ήδη εντοπιστεί.

Τριάντα μέτρα πριν από τη γέφυρα, τα ορμητικά νερά έσπρωξαν το όχημα στην αριστερή πλευρά του δρόμου κι αυτό σφήνωσε σε ένα κράσπεδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην ανοίγει η πόρτα του οδηγού, ενώ λόγω της πίεσης του νερού δεν άνοιγε ούτε αυτή της συνοδηγού.

Ο αγνοούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες του patris news, φέρεται να επικοινώνησε με συγχωριανό του ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν παρασυρθεί το όχημά του, ζητώντας έντρομος βοήθεια προτού το κράσπεδο σπάσει από την πίεση.

«Χρόνιο το πρόβλημα της υπερχείλισης»

Μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος της κοινότητας Πλουτοχωρίου, Μιχάλης Μπιρλής, ανέφερε ότι οι κάτοικοι του χωριού έρχονται συχνά αντιμέτωποι με την υπερχείλιση του ποταμού.

«Το ποτάμι όταν βρέχει πλημμυρίζει. Έχουμε χρόνια αυτό το πρόβλημα. Είχαν φτιάξει παλιά ένα μικρό γεφύρι, ξεχείλιζε από πάνω, το γκρέμισαν και έφτιαξαν καινούργιο», τόνισε.

Για τον 45χρονο αγνοούμενο είπε πως ήταν έμπειρος οδηγός: «Ήταν αγαπητό παιδί στο χωριό, πολύ δραστήριος. Πώς την πάτησε έτσι δεν μπορώ να καταλάβω».

«Πέρασε μία κοπέλα από μπροστά, ίσα ίσα που πρόλαβε, γιατί αυτά είναι δευτερόλεπτα που ανεβαίνει η στάθμη. Αυτός πήγε να περάσει, έφυγε στην άκρη. Εκείνη τη στιγμή είχε 30 πόντους νερό, μπορούσε να πεταχτεί έξω και να φύγει» είπε.

«Τα παιδιά τους φώναζαν να φύγουν. Παίρνω την Πυροσβεστική και λέω ‘γρήγορα ένα πυροσβεστικό κι έναν εργάτη να τραβήξει το αυτοκίνητο’. Βλέπουμε ακόμα πιο πολλά νερά, την ώρα που ερχόταν το πυροσβεστικό, το σήκωσε το αυτοκίνητο και το πήγε κάτω, με αναμμένα τα στοπ από πίσω. Μετά έγινε το μοιραίο», κατέληξε.