Το πρωί της Τρίτης, 23 Ιανουαρίου, συνεδριάζει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Η συνεδρίαση θα γίνει στην Αθήνα, στο Συνοδικό Μέγαρο, με μoναδικό θέμα συζητήσεως: «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΔΙΣ αναφέρει: 

«Συνέρχεται την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9 η πρωινή, σε έκτακτη Συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στο εν Αθήναις Συνοδικό Μέγαρο με μoναδικό θέμα

συζητήσεως: «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’».

Επιφυλακτικός και εν αναμονή

«Είμαι επιφυλακτικός. Χρειαζόμαστε να έχουμε στα χέρια μας κάποιο κείμενο για να το μελετήσουμε», είπε μεταξύ άλλων προ τεσσάρων ημερών ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στις 15 Δεκεμβρίου, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο Αρχιεπίσκοπος, σχετικά με το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και την τεκνοθεσία ανέφερε πως «η Εκκλησία δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη θέση για το ζήτημα αυτό. Πιστεύουμε στην ελευθερία του ανθρώπου να ζει όπως επιθυμεί, όμως δεν θα επιτρέψουμε την αλλαγή στη σύνθεση της κοινωνίας», τονίζοντας πως «ένα παιδί που θα έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες τι δικαιώματα θα έχει;».