Bίντεο στον λογαριασμό του στο TikTok ανέβασε ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, στο οποίο αναφέρει τι ισχύει στην Ευρώπη καθώς και στις υπόλοιπες ηπείρους σχετικά με το γάμο ομοφύλων.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πατέλης, ο οποίος έχει μιλήσει πολλές φορές ανοιχτά για τον δικό του προσανατολισμό, αναφέρει πόσες και ποιες χώρες έχουν νομοθετήσει υπέρ του γάμου και της υιοθεσίας ομόφυλων ζευγαριών ενώ διερωτάται «προς ποια κατεύθυνση θέλουμε να πάει η χώρα μας».

Δείχνοντας ένα διαδραστικό χάρτη, ο κ. Πατέλης, αναφέρει ότι η πρώτη χώρα που νομοθέτησε τον γάμο ομοφύλων ήταν η Ολλανδία το μακρινό 2001. Ακολούθησαν το Βέλγιο, ο Καναδάς η Ισπανία και η Νότια Αφρική ενώ στη συνέχεια υπήρξαν κι άλλες.

Συνολικά, έχει νομοθετηθεί σε 36 χώρες στις πέντε ηπείρους, εκ των οποίων οι 20 είναι στην Ευρώπη και από αυτές, οι 15 στην ΕΕ.

Σχετικά με τα στοιχεία για την υιοθεσία των παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, οι χώρες που το επιτρέπουν είναι περισσότερες σε σχέση με τις χώρες που επιτρέπουν τον γάμο και ανέρχονται σε 39, όπως αναφέρει.

Δείτε το βίντεο του κ. Πατέλη

@alexdunujlc Ποσες και ποιες χωρες εχουν ισοτητα στον γαμο και στην υιοθεσια? #λοατκι #lgbt #marriageequality #ισοτηταστονγαμο #ισοτητα #μητσοτακης #ομοφυλοφιλια #greece #gaymarriage #ελλαδα ♬ original sound – Alex Patelis