Φουλ επίθεση σε ΠΑΣΟΚ έκανε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης από το δελτίο του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα και μάλιστα σε τουλάχιστον δύο φάσεις της συνέντευξης.

Κατά την πρώτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιτέθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη στάση του στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Η δεύτερη αφορά ένα θέμα που έχει ανοίξει με έναν τρόπο και αφορά την όποια συμπόρευση του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ. Εδώ είπε πως θα πρέπει πρώτα ο Νίκος Ανδρουλάκης να δει τι θα κάνει ο ίδιος με το θέμα των υποκλοπών και με το γεγονός πως τον έχει «εκβιαζόμενο ο Πρωθυπουργός», ενώ τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνδιαλεγόταν με ένα κόμμα υπερχρεωμένο και εκβιαζόμενο, δείχνοντας προς τη Χαριλάου Τρικούπη. Η τελευταία απάντησε σε επίσης ανεβασμένους τόνους λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: «Ο ένθερμος οπαδός και παρ’ ολίγον υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη καλό θα ήταν να βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό, ώστε να μη θυμίζει τον ψηφιακό βούρκο της Νέας Δημοκρατίας». Οι σημερινές δηλώσεις του είναι αποκαλυπτικές ότι πρόκειται για έναν «Πολάκη made in USA» .

Στα επίμαχα επίσης ζητήματα που απασχολούν αυτές τις ημέρες το κόμμα του ο Κασσελάκης επιχείρησε να δώσει μια σειρά απαντήσεων. Για παράδειγμα, για το δάνειο που ο ίδιος φέρεται να χορήγησε στην Κουμουνδούρου για να πληρωθούν υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους των κομματικών ΜΜΕ («Aυγή», Στο Kόκκινο FM), επιβεβαίωσε το γεγονός, είπε πως πρόκειται για ποσό των 230 χιλιάδων ευρώ και πως έγιναν όλα σύννομα. Στο αν θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε κλείσιμο μέρους των ΜΜΕ λόγω κόστους παρέπεμψε σε απόφαση που θα πάρει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την κατάλληλη στιγμή, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα σενάρια.

Για την πρόσκληση από την άλλη που έχει κάνει στην ΚΟ του κόμματος για τριήμερες εργασίες στις Σπέτσες, διευκρίνισε πως δεν έχει ενδοιασμό να πάρει πρωτοβουλίες καινοφανείς για την ελληνική κοινωνία, ενώ η εν λόγω πρόσκληση, συμπλήρωσε, είναι η απόδειξη «πως δεν έχω στενό κύκλο γύρω μου». Θέλει δε από εκεί, είπε ο Κασσελάκης, να σχεδιάσουν νέες προτάσεις νόμου.

Η υπουργοποίηση

Για το γεγονός πως ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Μανώλης Καπνισάκης είπε σε συνέντευξη («Documento») πως ο Κασσελάκης μέσω Διαματάρη είχε δεχθεί πρόταση υπουργοποίησής του για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είπε πως όταν ρωτήθηκε από τον Καπνισάκη αν έκανε σωστά που το αποκάλυψε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «την αλήθεια είπες». Απέρριψε τέλος κάθε σενάριο να αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματος αν έχει χαμηλή επίδοση στις ευρωεκλογές.

Σήμερα δε, εκτός απροόπτου, συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αύριο γίνεται η σύνοδος της ΚΕ του κόμματος στο Μεταξουργείο με θέμα τη συζήτηση για το κείμενο της Επιτροπής Θέσεων ενόψει του συνεδρίου που θα γίνει στα τέλη του Φλεβάρη, αν και είναι προφανές πως στο εν λόγω ανώτατο κομματικό όργανο αναμένεται να μπουν κι άλλα θέματα, όπως είναι η πρόταση από μερίδα στελεχών για ένταξη του κόμματος στην οικογένεια των Ευρωσοσιαλιστών – απόφαση που πάντως μπορεί να λάβει μόνο το συνέδριο.