Εισροή πετρελαίου παρατηρήθηκε σε αγωγό ύδρευσης στην πόλη της Ζακύνθου με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή της υδροδότησης για τουλάχιστον μία εβδομάδα προκειμένου να επιθεωρηθούν όλα τα σημεία του δικτύου και μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Το προεδρείο της ΔΕΥΑΖ και ο πρόεδρος της, Διονύσης Τουρκάκης ενημερώνουν τους πολίτες ότι έχουν ολοκληρωθεί διαδικασίες καθαρισμού και χλωρίωσης και πως έγιναν δειγματοληπτικές μετρήσεις σε σημεία του δικτύου.

Μάλιστα όπως σημειώνεται στην ενημέρωση των πολιτών η πόλη θα μείνει χωρίς νερό, καθώς αποφασίστηκε η ολική διακοπή της ύδρευσης της πόλης της Ζακύνθου από την Μπόχαλη έως το ποτάμι σε όλο το πλάτος της πόλης για μια εβδομάδα προκειμένου να επιθεωρηθούν όλα τα σημεία του δικτύου.

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου θα γίνει διανομή σε κάθε σπίτι οδηγιών καθαρισμού των δεξαμενών και γενικές οδηγίες προστασίας.

Ακόμα παρακαλούν όλους τους πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε χρήση του νερού. Ο δήμος Ζακύνθου σύμφωνα με την ΕΡΤ προχώρησε και στην ενημέρωση πόρτα – πόρτα των κατοίκων της πόλης με φυλλάδια που τους προειδοποιούν να μην χρησιμοποιήσουν νερό μέχρι νεωτέρας.

Η ενημέρωση των κατοίκων της πόλης της Ζακύνθου να μην κάνουν χρήση νερού (Πηγή: ΕΡΤ)

Αναλυτικά η ενημέρωση από τη ΔΕΥΑΖ

«Σε συνέχεια των από 11-1-2024 και 12-1-2024 δελτίων τύπου ενημερώνουμε τους πολίτες της Ζακύνθου για τα ακόλουθα:

1. Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες καθαρισμού και χλωρίωσης του δικτύου που εισχώρησε πετρέλαιο.

2. Έγιναν δειγματοληπτικές μετρήσεις σε σημεία του δικτύου από την υπηρεσία μας και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά αύριο Σάββατο.

3. Διεξήχθη ευρεία σύσκεψη όλων των υπηρεσιών του Δήμου Ζακύνθου (ΔΕΥΑΖ, Υπηρεσίες Δήμου ).

4. Αποφασίσθηκε η ολική διακοπή της ύδρευσης της πόλης της Ζακύνθου από την Μπόχαλη έως το ποτάμι σε όλο το πλάτος της πόλης για μια εβδομάδα προκειμένου να επιθεωρηθούν όλα τα σημεία του δικτύου.

5. Συστήθηκε συντονιστικό κέντρο ελέγχου στο πνευματικό κέντρο υπό την επίβλεψη του Δημάρχου Ζακύνθου και του Προέδρου της ΔΕΥΑΖ, όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να απευθύνεται σε εικοσιτετράωρη βάση.

6. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 26950 23275 και 26953 61300 από τις 08:00 το πρωί έως τις 08: 00 το βράδυ

7. Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου θα γίνει διανομή σε κάθε σπίτι οδηγιών καθαρισμού των δεξαμενών και γενικές οδηγίες προστασίας.

8. Απεστάλησαν δείγματα που ελήφθησαν σήμερα υπό της οδηγίες του υπουργείου Υγείας, με το οποίο είμαστε σε συνεχή επαφή, σε πιστοποιημένο εργαστήριο. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν την Δευτέρα.

9. Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε χρήση του νερού.

Ζητώντας συγγνώμη για την αναστάτωση, παραμένουμε στην διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε βοήθεια και πληροφορία με γνώμονα την εξυπηρέτηση τους και την δημόσια υγεία».