Περισσότερες από 80 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από το βράδυ του Σαββάτου ως σήμερα το πρωί της Κυριακής στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που «σάρωσε» την ευρύτερη περιοχή.

Ισχυροί άνεμοι, καταιγίδες και ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκταταμένες ζημιές στον Πύργο, όπου τμήματα της πόλης θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο.

Οι άνεμοι έσπασαν τζαμαρίες, σήκωσαν μέχρι και πλάκες – Ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις

Στον Πύργο η οδός Αλφειού θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο με αρκετά σπίτια να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Ζημιές έχουν προκληθεί και σε επιχειρήσεις της περιοχής όπως χαρακτηριστικά σε ένα εργαστήριο μαρμάρου όπου οι ισχυροί άνεμοι κατάφεραν να μετακινήσουν ακόμη και τις βαριές πλάκες, αλλά και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων όπου η τζαμαρία της επιχείρησης δεν άντεξε τη σφοδρότητα των ανέμων και κατέρρευσε.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εκεί, καθώς πάλι στην οδό Αλφειού ένα φορτηγό όχημα αναποδογύρισε από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Επί ποδός βρίσκεται η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιμετώπιση των ζημιών.

Κατά τους αριθμούς της πυροσβεστικής, το κέντρο επιχειρήσεων δέχθηκε συνολικά 82 κλήσεις. Κατά την ίδια πηγή, πυροσβέστες προχώρησαν σε 41 κοπές δέντρων και πέντε αφαιρέσεις αντικειμένων.

Διακοπές ρεύματος και πτώσεις δέντρων στην Πάτρα

Από το ισχυρό μπουρίνι δεν έμεινε ανεπηρέαστη ούτε η Πάτρα. Κύρια χαρακτηριστικά τον ισχυρό άνεμο και τη δυνατή βροχόπτωση λόγω της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν διακοπές ρεύματος σε τμήματα του κέντρου της πόλης.

Έχουν σημειωθεί επίσης, πτώσεις δέντρων στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου ενώ ο αέρας «έσπρωξε» κάδους στη μέση του δρόμου στην Ακτή Δυμαίων. Επιπλέον υπάρχουν ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις στην Ηλεία.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε κλήσεις για απεγκλωβισμό πολιτών από ανελκυστήρες πολυκατοικιών.

Κατολισθήσεις στην Αιγιάλεια

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αιγιάλειας, καθώς μικρής έκτασης κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην περιοχή του Ελαιώνα, στην παλαιά εθνική οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες μηχανήματα και συνεργεία επιχειρούν να απομακρύνουν τα χώματα από τον δρόμο, ωστόσο το ένα ρεύμα κυκλοφορίας παραμένει κλειστό.

Αστραπές έκαναν τη νύχτα-μέρα στην Κόρινθο

Η κακοκαιρία έδειξε τα «δόντια» της στην πόλη της Κορίνθου, ενώ καταρρακτώδης βροχή σημειώθηκε και στην πόλη της Νεμέας και στην ευρύτερη περιοχή.

Σφοδρή βροχόπτωση με έντονη κεραυνική δραστηριότητα καταγράφηκε τη νύχτα και στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Μετ’ εμποδίων η κίνηση των οχημάτων, προβλήματα στους δρόμους – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου της Αχαΐας προκαλεί το «κύμα» κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή από το βράδυ, χθες Σάββατο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Πατρών–Κορίνθου, στο ύψος της περιοχής Μετόχι της Αιγιάλειας, λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών, κατόπιν βροχόπτωσης.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αιγίου–Δερβενίου–Μαμουσιάς, λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών και πετρών εξ αιτίας της βροχόπτωσης, ενώ με δυσχέρεια διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων ανάμεσα στις κοινότητες Δάφνες και Παρασκευή του Δήμου Αιγιαλείας, λόγω κατολίσθησης.

Σημειώνεται ότι το βράδυ του Σαββάτου είχε τεθεί σε ισχύ, σύμφωνα με τη Αστυνομία, ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας δικύκλων και φορτηγών στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.