Συγγενείς του βρέφους που άφησε την τελευταία του πνοή στo Μποδοσάκειο Νοσοκομείο στην Πτολεμαΐδα μίλησε για τη στιγμή που η μητέρα άκουσε από τους γιατρούς το «δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».

Όταν ο γιατρός ανακοίνωσε στους γονείς το τραγικό νέο, η μητέρα του βρέφους οργισμένη επιτέθηκε κατά του γιατρού με αποτέλεσμα να καλέσει το νοσοκομείο την αστυνομία, όπως αποκάλυψε ο θείος του, Ιλιρ Πετρόσι.

Η μητέρα στο άκουσμα του «δυστυχώς δεν τα κατάφεραμε» επιτέθηκε στον γιατρό και τότε το νοσοκομείο κάλεσε την αστυνομία.

«Ήρθε ένας γιατρός και τους είπε ότι ‘δυστυχώς δεν τα καταφέραμε’. Η μάνα του παιδιού όρμησε πάνω του και τον βάρεσε με σφαλιάρες. Έγινε καυγάς και το νοσοκομείο κάλεσε την αστυνομία» είπε.

Στη συνέχεια ο θείος του άτυχου βρέφους είπε ότι οι γονείς είναι χάλια, σε άθλια κατάσταση.

«Ήρθαμε 1η του μήνα στην παιδιατρική, μας είπαν ότι γρίπη είναι θα περάσει με μια αγωγή. Δεν τους κράτησαν μέσα, τους είπαν καλύτερα να πάτε σπίτι. Την επόμενη ημέρα πάλι πήγαν γιατί ο πυρετός δεν έπεφτε και πάλι τους είπαν οι γιατροί ότι είναι γρίπη και θα περάσει. Το βράδυ έγινε αυτό που έγινε», εξηγεί.

«Το μωρό πέθαινε και έλεγαν ότι δεν είναι τίποτα»

Τις προηγούμενες ημέρες ο παππούς του μωρού μίλησε αποκλειστικά στο Live News και αναρωτήθηκε γιατί δεν κράτησαν το μωρό για νοσηλεία.«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν, δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν αλλά γιατί δεν κράτησαν το μωρό μέσα; Γιατί το διώξανε δυο φορές; Την τρίτη φορά το μωρό πήγε έτοιμο να πεθάνει. Και πέθανε κιόλας», είπε ο παππούς του βρέφους.

Το παιδί βγήκε αρνητικό στο τεστ κοροναϊού και θετικό στο τεστ της γρίπης αλλά τους έδιωξαν από το παιδιατρικό τμήμα.«Μας είπαν ‘εντάξει δεν έχει τίποτα’ και απαντάω ‘έχει πυρετό 39-40’. Και είπαν ‘εντάξει είναι ιώσεις, γρίπη και αυτά. Πάρτε λίγο Depon’. Ήταν μια νοσοκόμα», συμπλήρωσε ο παππούς του βρέφους, ο οποίος τόνισε ότι επέμεινε να κρατήσουν το μωρό στο νοσοκομείο αλλά δεν τον άκουγε κανείς.

Το παιδί βγήκε αρνητικό στο τεστ κοροναϊού και θετικό στο τεστ της γρίπης. Όπως καταγγέλλει ο παππούς του, η νοσοκόμα το έστειλε πίσω στο σπίτι συμβουλεύοντας να του δώσουν αντιπυρετικό και «αν έχει εμετό και δεν κατεβαίνει ο πυρετός και δεν τρώει, φέρτε το ξανά».

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η οικογένεια είχε να αντιμετωπίσει και τις ελλείψεις στα φάρμακα, καθώς το εισπνεόμενο που συνταγογράφησαν οι γιατροί είχε εξαντληθεί. Τότε επέστρεψε ξανά στο νοσοκομείο με το μωρό ωχρό και με παγωμένα άκρα. Του χορηγήθηκε η κατάλληλη αγωγή, ωστόσο τέσσερις ώρες μετά, το βρέφος ξεψύχησε στα χέρια των γιατρών.

Εν αναμονή του πορίσματος της ΕΔΕ

Με ανακοίνωσή του το νοσοκομείο παραδέχεται ότι το παιδί μεταφέρθηκε άλλες δύο φορές στα επείγοντα, με τον διοικητή να διατάσσει ΕΔΕ για να εξακριβωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί, ποιοι γιατροί εξέτασαν το μωρό και γιατί δεν του έκαναν εισαγωγή.

Μέσα σε ένα 24ωρο, οι γονείς επισκέφθηκαν δύο φορές το νοσοκομείο με τους γιατρούς όμως να τους στέλνουν στο σπίτι με απλό αντιπυρετικό και αγωγή, τη στιγμή που το παιδί αντιμετώπιζε υψηλό πυρετό και ήταν θετικό στο τεστ της γρίπης.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Μποδοσάκειου

01/01/24, 10:15π.μ προσκομίστηκε από οικείους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών άρρεν 15 μηνών με εμπύρετο συνδρομή.

Διαπιστώθηκε ίωση, από διενέργεια ειδικού τεστ γρίπη τύπου Α, δόθηκε αγωγή για την ίωση και συστάσεις λόγω ανοσοκαταστολής εξαιτίας χρόνιων νοσημάτων του, να επιστρέψει στην οικία του και να επανέλθει επί επιδείνωση των συμπτωμάτων.

Την επόμενη ημέρα προσκομίστηκε στις 21:20μ.μ λόγω επιμονής του εμπύρετου χωρίς να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του στο Παιδιατρικό Τμήμα.

Εισήχθη στο Τμήμα μια ώρα αργότερα όταν προσκομίστηκε με ραγδαία επιδείνωση της κλινικής εικόνας.

Παρά την προσπάθεια όλων των παιδίατρων που κλήθηκαν και αναισθησιολόγου καθώς και επικοινωνία με Μ.Ε.Θ Παίδων δεν κατέστη δυνατή η προγραμματισμένη μεταφορά του βρέφους στην ΜΕΘ Παίδων σε εφημερεύον Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, ανέφερε μιλώντας στο Live News: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι με αυτό που συνέβη. Τα παιδιατρικά τμήματα των περιφερειακών νοσοκομείων αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις ιατρών».

Και συμπλήρωσε ότι «σωστά έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να δούμε αν υπάρχουν παραλείψεις ή να υπάρχουν λάθη που πρέπει να αποδοθούν».