Στα Χανιά βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον εορτασμό των Θεοφανίων, ο οποίος παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά.

Βούτηξαν να πιάσουν τον σταυρό παρουσία του πρωθυπουργού

Αφού τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη εκατοντάδες πιστοί -μαζί και ο πρωθυπουργός- κατέκλυσαν το παλιό λιμάνι Χανίων, όπου ακολούθησε ο αγιασμός των υδάτων.

Ο καλός καιρός βοήθησε τους τολμηρούς που αποφάσισαν να τηρήσουν το έθιμο των Θεοφανίων και να βουτήξουν στα κρύα νερά του λιμανιού για να πιάσουν τον σταυρό.

Η κατάδυση του σταυρού από τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό, έγινε φέτος παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε σταυρουδάκι στον κολυμβητή που έπιασε τον σταυρό.

Στο πατρικό σπίτι του Μητσοτάκη η συνάντηση με τον Μπλίνκεν

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από χθες το βράδυ στα Χανιά και αναμένεται το απόγευμα να έχει συνάντηση στο πατρικό του σπίτι με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλινκεν.

Το ισχυρό μήνυμα ελπίδας και προόδου του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός, που παρέστη στον Αγιασμό των Υδάτων στα Χανιά θέλησε να στείλει «ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και προόδου» τονίζοντας πως «καθώς βρισκόμαστε στην αυγή του 2024 έχουμε το δικαίωμα να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Οι δυσκολίες προφανώς δε λείπουν από τις μεγάλες γεωπολιτικές κρίσεις στη γειτονιά μας μέχρι την εισαγόμενη ακρίβεια θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπισή τους.

Ταυτόχρονα, θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη καθημερινότητα για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες. Με μια οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα δημιουργώντας καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, με μία ποιοτική δημόσια παιδεία, μία καλή υγεία για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, με περισσότερη ασφάλεια σε όλες τις γειτονιές της πατρίδας μας. Επίσης, θα βρισκόμαστε πάντα σε επιφυλακή και για τα εποχιακά προβλήματα, τις εποχιακές κρίσεις όπως η έξαρση της γρίπης και του κορονοϊού. Για αυτό προστατευόμαστε και εμβολιαζόμαστε. Κυρίως προστατεύουμε τους πιο αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας. Θέλω και πάλι σήμερα εδώ από τα ηλιόλουστα Χανιά να ευχηθώ σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα απανταχού της γης καλή φώτιση, καλή χρονιά, με υγεία, χαρά σε εσάς και τους αγαπημένους σας», ανέφερε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.