Με συγκλονιστικά λόγια αποχαιρέτησε τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη, συνάδελφός του εκφωνώντας τον επικήδειό του στην τελετή που έλαβε χώρα στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης.

Ο αστυνομικός απευθυνόμενος στον νεαρό συνάδελφό του ο οποίος σκοτώθηκε από την φωτοβολίδα που τον τραυμάτισε θανάσιμα στο πόδι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, εξήρε το ήθος και την συναδελφικότητά του.

«Ήσουν όρθιος με την ασπίδα σου» είπε χαρακτηριστικά περιγράφοντας τις στιγμές μετά τον τραυματισμό. «Οι εμπειρίες σου σε είχαν καταστήσει άρτιο επαγγελματία, με ήθος, φιλότιμο, βαθιά πίστη στη νομιμότητα», ανέφερε ενώ θυμήθηκε και τις αποστολές, στις Καστανιές το 2022.

«Εκει, συγκράτησες την παράνομη είσοδο 2.000 ατόμων, συμβάλλοντας στην προστασία των εθνικών συνόρων με πίστη στο Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. Μου έλεγες πως οι Καστανιές ήταν ο σταθμός της υπηρεσιακής μας ζωής».

«Αποτελούσες και αποτελείς πρότυπο αστυνομικού και τώρα θα αποτελείς και αθάνατο ήρωα. Αυτό είσαι» ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Κοίτα πόσοι έχουν έρθει για σένα εδώ, είναι πάρα πολλοί. Οι γονείς σου δεν απουσίασαν ποτέ. Την αγαπημένη σου αδερφή εμείς θα την προστατεύουμε και θα τη στηρίξουμε, το ίδιο και τους περήφανους γονείς σου. Σε ευχαριστούμε για όλα αυτά που μας έδωσες, τις ατελείωτες χαρούμενες στιγμές, το πηγαίο χαμόγελό σου. Έγινες ήρωας και ήρωας θα παραμείνεις. Καλό παράδεισο και καλή αντάμωση», με τους υπόλοιπους συναδέρφους του να φωνάζουν «Αθάνατος»».

Το φέρετρο με τη σορό του άτυχου αστυνομικού μετέφεραν στη 1 μετά το μεσημέρι στον ναό οι συνάδελφοί του από την ΥΑΤ.

Μαζί με τη σορό του Γιώργου Λυγγερίδη στην εκκλησία έφτασαν οι γονείς του και η αδερφή του ενώ από τους πρώτους που είχαν φτάσει στο ναό ήταν ο παππούς του αστυνομικού ο οποίος κρατούσε ένα λευκό λουλούδι.