Στα χέρια των αρχών βρίσκεται ο πατέρας, ηλικίας 33 ετών, που φέρεται να σκότωσε με μαχαίρι την 35χρονη σύντροφο του και των τεσσάρων παιδιών τους, ηλικίας 10,7,4 και 9 μηνών στο Meaux του Παρισιού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Actu17, o πατέρας συνελήφθη στο σπίτι του στο Sevran το πρωί της Τρίτης. Το αυτοκίνητο του είχε βρεθεί άδειο λίγες ώρες μετά την ανατριχιαστική ανακάλυψη στο Clichy-sous-Bois.

Πώς ειδοποιήθηκαν οι αρχές

Την αστυνομία ειδοποίησε μία φίλη της μητέρας το βράδυ της Δευτέρας, καθώς προσπάθησε να επικοινωνήσει με την άτυχη γυναίκα το απόγευμα της Κυριακής, αλλά οι κλήσεις έμειναν αναπάντητες.

«Ανησυχούσαμε γιατί δεν είναι η συνήθεια της να μην μου δίνει νέα. Τηλεφωνούσαμε ο ένας στον άλλον κάθε μέρα, η Béatrice με έπαιρνε τηλέφωνο κάθε μέρα στις 6 ή στις 7 π.μ.”, ανέφερε η φίλη της μητέρας.

Φωτογραφίες του πατέρα που είναι ύποπτος για το έγκλημα στο Παρίσι

Μετά από την καταγγελία, οι αρχές πήγαν αμέσως στο σημείο και βρήκαν τα πτώματα, τόσο της γυναίκας, όσο και των παιδιών της. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα του διαμερίσματος, που βρίσκεται στην πλατεία Adam-de-la-Halle.

Ο πατέρας απουσίαζε και η αστυνομία ξεκίνησε αμέσως τις προσπάθειες να τον βρει. Μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα περιέγραψε τον άνδρα ως πάσχοντα από «ψυχιατρικά προβλήματα».

Επιτέθηκε με μαχαίρι στην σύντροφο του το 2019

Ο ύποπτος είχε αποτελέσει αντικείμενο έρευνας το 2019 για πράξεις ενδοοικογενειακής βίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ήταν ύποπτος ότι επιτέθηκε στη σύντροφό του με μαχαίρι, αλλά κρίθηκε αναρμόδιος λόγω της ψυχικής του αναπηρίας.

Σημειώνεται ότι η δικαστική αστυνομία των Βερσαλλιών έχει αναλάβει την έρευνα, η οποία έχει ξεκινήσει για «ανθρωποκτονία από πρόθεση», σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Meaux Jean-Baptiste Bladier.  Εάν κριθεί ένοχος αυτό θα αποτελεί το τρίτο περιστατικό παιδοκτονιών, με δράστες τους ίδιους τους πατέρες.