Τα εστιατόρια στη Ιαπωνία βρήκαν τρόπο να έχουν πάντα τα τραπέζια τους γεμάτα και να λύσουν και το πρόβλημα της μοναξιάς στη χώρα.

Συγκεκριμένα η αλυσίδα Aiskekiya που έχει κατακλύσει με τα μαγαζιά της το Τόκιο, την Τσίμπα, την Οσάκα και την Γιοκοχάμα προσφέρουν στις γυναίκες όσο φαγητό και ποτό επιθυμούν να καταναλώσουν μέσα σε διάστημα μισής ώρας, αρκεί στη συνέχεια να συμμετάσχουν σε speed dates (ραντεβού αστραπή με αγνώστους) επιτόπου.

Ραντεβού αλά ιαπωνικά

Για την ακρίβεια, μετά το λουκούλλειο γεύμα οι γυναίκες πελάτισσες των παραπάνω εστιατορίων τοποθετούνται τυχαία σε τραπέζια ανδρών για να συνεχίσουν να τρώνε και να πίνουν μαζί τους, να κουβεντιάζουν, να τολμούν καραόκε ή να παίζουν επιτραπέζια παιχνίδι όπως τα Hungry Hippo, Jenga και Uno και κάτι καλό μπορεί να προκύψει, γράφει η Daily Mail.

Το ‘Aisekiya’ προέρχεται από τις λέξεις aiseki (μοίρασμα τραπεζιού) and ya (μαγαζί). Η ιδέα αυτή συνδυασμένη με λίγο Tinder και αρκετό speed dating, κατάφερε σε όλα τα ομώνυμα μαγαζιά να μην υπάρχει κάθε βράδυ άδεια καρέκλα.

Όπως ανέφερε σε βίντεο της η travel blogger, Τίφανι Τσεν, που πρόσφατα βρέθηκε στο Τόκιο,  στους 437.000 ακολούθους της «αν θέλετε σύντροφο στα σίγουρα και φαγητό και ποτό χωρίς τέλος, προγραμματίστε από τώρα το επόμενο ταξίδι σας να είναι η Ιαπωνία».